Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNOGrad i poduzetnici na Kačiću dogovorili se oko nadstrešnica na trgu, svi...

Grad i poduzetnici na Kačiću dogovorili se oko nadstrešnica na trgu, svi zadovoljni uvjetima

Grad Makarska je uspješno okončao razgovore te s ugostiteljima koji posluju na Trgu fra Andrije Kačića Miošića postigao dogovor o zamjeni robusnih nadstrešnica do 15. listopada 2024. godine, navodi se u priopćenju koje je medijima poslao Grad Makarska. Nadstrešnice postavljene bez suglasnosti konzervatora i odobrenja grada bit će, kako dalje ističu, uklonjene prema dogovoru.

– S Konzervatorskim odjelom u Splitu, ugostitelji će na istim lokacijama postaviti nove nadstrešnice koje će biti decentnije i prozračnije te obogaćene zelenilom poput jasmina i bugenvila. Prema konzervatorskim smjernicama te uz suglasnost i odobrenje gradskog odjela, izvedbeno rješenje za ugostitelje izradit će ovlašteni arhitekt. Temeljem ovog dogovora s ugostiteljima, na sljedećem Gradskom vijeću naći će se i izmjena odluke koja će ugostiteljima na Kačićevu trgu omogućiti obavljanje djelatnosti na javnoj površini kao što to imaju i ostali ugostitelji na području grada, stoji u priopćenju.

– Ugostitelji su prihvatili sve uvjete i spremni su surađivati sa Gradom kako bi se postigao zajednički cilj. Drago mi je da smo pronašli zajedničko rješenje koje je prihvatljivo i gradu i ugostiteljima, navodi se u priopćenju izjava Matka Lovrete, privremenog pročelnika Upravnog odjela za razvoj Grada.

Ante Matić, jedan od ugostitelja s Kačićevog trga, inače predsjednik Ceha ugostitelja, potvrdio da je da je dogovor postignut te da su njime zadovoljni svi ugostitelji.

– Nadstrešnice kakve su sada moraju se ukloniti iduće godine, dok vanjske površine poput štekata ostaju iste. I nadstrešnice ostaju u istim gabaritima ali će biti manje masivne nego što su sada. Iduće godine će se postaviti nadstrešnice u skladu s arhitektonskim projektom za koji smo zaduženi mi, no uz sve suglasnost konzervatora i gradskog odjela. Što se tiče podesta, ove godine ostaju u istim gabaritima, samo će se na terasama s nagibom od 50 centimetara morati prilagoditi dogovorenom nagibu. On iznosi 30 centimetara, rekao nam je Matić.

Ivona Ćirak /foto G.Makarska

- Oglas -