Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotGLORYAN GRABNER NAJAVLJUJE SUBOTNJU ZELENU ČISTKU Ujedinjujemo čišćenje priobalja i podmorja u...

GLORYAN GRABNER NAJAVLJUJE SUBOTNJU ZELENU ČISTKU Ujedinjujemo čišćenje priobalja i podmorja u najvećoj ekološkoj akciji do sada

Nakon što im je prošlog tjedna vrijeme poremetilo planove, organizatori ovogodišnje Zelene čistke s nestrpljenjem čekaju subotu 11.svibnja, kada bi se u Makarskoj mogla dogoditi najveća ekološka akcija do danas. Naime, dok će nekoliko stotina volontera od 8 do 11 sati čistiti okoliš na poluotocima sv.Petar i Osejava, kao i na biokovskim obroncima, istovremeno će i do stotinu ronilaca uklanjati nakupljeni otpad iz podmorja makarske luke. Kako nam je kazao koordinator akcije Gloryan Grabner, organizatori očekuju i ljepše vrijeme koje bi omogućilo što bolje rezultate.

– Nadam se da će nas vrijeme poslužiti jer ovaj put se u istom danu spajaju akcije čišćenja i kopna i mora, a uz najavljeni broj sudionika sasvim sam siguran da će to biti najveća ovakva akcija ikada viđena u našem gradu, s ciljem promjene ponašanja naspram okoliša u kojem, i od kojeg, živimo – najavljuje Grabner.

O.Franić

- Oglas -