Četvrtak, 30 svibnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotGASTRO RIVIJERA I TIP-EXTREME Održana radionica na temu poslovanja turističke agencije  

GASTRO RIVIJERA I TIP-EXTREME Održana radionica na temu poslovanja turističke agencije  

Jučer je u sklopu projekta „Gastro Rivijera“ održana edukativna radionica na temu poslovanja turističkih agencija.

Učenicima četvrtog razreda smjera turističko hotelski komercijalist obratila se Petra Mravičić, voditeljica poslovnice turističke agencije pri obiteljskom obrtu TIP-EXTREME iz Makarske koja se na samom početku učenike pozdravila kao buduće kolege u turizmu.

Ovaj obrt je prije više od dvadeset godina pokrenuo poslovanje usmjereno na organizaciju, provođenje i prodaju izleta u prirodi sa fokusom na području naše županije a danas u periodu sezone zapošljava čak deset zaposlenih. Prateći potrebe tržišta, poslovanje je prošireno u smjeru avanturističkog turizma pokretanjem Zip line u Tučepima.

Učenici koji u sklopu školskog programa uče o turističkim agencijama vrlo su brzo u Petrinom predavanju prepoznali gradivo iz udžbenika, što je najbolje potvrdilo neodvojivu povezanost teorije i prakse i ponukalo učenike da se uključe pitanjima i zapažanjima. U prezentaciji su prikazani osnovni poslovi koji se obavljaju u agenciji ali i date smjernice o tome zašto odabrati obrt, kako otvoriti agenciju, utvrditi potrebe tržišta, prodati izlet i praktično i uspješno ga izvesti u praksi.

– Cijelo predavanje učenicima je oslikalo nezamjenjivost ljudskog kadra u sektoru turizma. Pri tome, naša se edukatorica potrudila da zapamte jednu važnu činjenicu a to je da svaki izlet odnosno svaki naš angažman u turizmu predstavlja cijelu našu zajednicu – kažu organizatori.

Rezultat ove edukativne radionice bio je otvoreni poziv Tip-Extrema zainteresiranim učenicima za obavljanje stručne prakse u turističkoj agenciji na koji je profesorica Marinela Bušelić rado pristala. Budući naraštaj u turizmu imati će priliku učiti od mentora iz lokalnog okruženja i unaprjeđivati svoje vještine u turizmu.

Predavanje je bilo odličan uvod u prezentaciju o poslu turističkog vodiča koji slijedi sutra a krajem tjedna Tip-Extrem povesti će učenike na organizirani izlet.
MD/foto Gastro Rivijera

- Oglas -