Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAGASTRO RIVIJERA Danas finalna radionica, iz udruženja poručuju: Angažirali smo vlastite izvore...

GASTRO RIVIJERA Danas finalna radionica, iz udruženja poručuju: Angažirali smo vlastite izvore znanja, naše obrtnike

Iz Makarskog Udruženja obrtnika je za utorak 14.03.2023. sa početkom u 15.00 h najavljena finalna radionica projekta Gastro Rivijera koji je pokazao odličan prijem od strane učenika makarske srednje strukovne škole ali i pozitivne kritike šire javnosti.

U završnici će u kabinetu kuhinje Strukovne škole Makarska nastupiti Ante Matić, predsjednik Ceha za ugostiteljstvo i turizam obrtnika makarske rivijere. Ante Matić vlasnik je obiteljskog obrta POINT iz Makarske koji uspješno posluje već 41 godinu.

Boje Tučepi u projektu Gastro Rivijere braniti će kuhar majstor Toni Čobrnić koji zajedno sa bratom Leom od 1996.g. vodi restoran GUSARI u Tučepima.
Moderatori najavljuju zanimljiv meni koji ostavljaju u tajnosti do samog kraja ali je sigurno da će se učenici smjera kuhari maksimalno angažirati u proces pripreme jela.

U isto vrijeme u kabinetu kuhara prezentaciju će odraditi mladi makarski obrtnik Hrvoje Belančić koji je u svom obrtu KOCHA KAMBUCHA prije godina pokrenuo proizvodnju fermentiranog čaja istoimenog naziva. Učenicima smjera konobar će ispričati priču o tome kako je svoj hobi pretvorio u posao u kojem stvara novi brend.
Na finalnoj završnici nazočiti će Elizabeta Bego, suradnica za obrazovanje pri Obrtničkoj komori Splitsko-dalmatinske županije te drugi uzvanici.

– U projekt Gastro Rivijere uložili smo puno entuzijazma i angažirali vlastite izvore znanja – naše obrtnike koji su odradili niz radionica u sklopu projekta. Sigurni smo da smo ukazali na drugačiju perspektivu stava o strukovnim zanimanjima, koja su zapravo vrlo kreativna, zanimljiva i nude puno mogućnosti razvoja a u konačnosti vode pokretanju vlastitog posla. Projekt ćemo sigurno nadograđivati i razvijati u budućnosti; poručuju na kraju iz makarskog Udruženja obrtnika, poručuju iz Udruženja obrtnika.

M.D./foto OMR

- Oglas -