Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKAEvo kako nam je Grad nakon tjedan dana odgovorio na četiri konkretna...

Evo kako nam je Grad nakon tjedan dana odgovorio na četiri konkretna pitanja o tržnici:

Proteklog tjedna počelo se s uklanjanjem nadstrešnice te izgradnjom sanitarnog čvora na makarskoj tržnici, a nekoliko dana prije toga i sami smo poslali upit Gradu Makarska, točnije, na adresu gradskog protokola te gradonačelnika.

Zanimalo nas je sljedeće: što je Grad poduzeo odnosno što poduzima kako bi se otklonili nedostaci koje je potrebno ukloniti kako bi se ishodili minimalno tehnički uvjeti. Zanimalo nas je, nadalje, u kojem se roku namjerava ukloniti nadstrešnica te koliko će to stajati, kao što nas je zanimalo u kojem se roku namjerava pristupiti izgradnji sanitarnog čvora.

Pitanja smo poslali 3.lipnja, a odgovor dobili 10.lipnja. Na navedena pitanja dobili smo sljedeći odgovor: “Od nastanka problema s nelegalno postavljenom nadstrešnicom na gradskoj tržnici trudimo se u što kraćem roku dovesti situaciju u okvire zakona. Poduzeli smo apsolutno sve što je bilo moguće kako bi prodavatelji na tržnici nastavili s radom i pretrpjeli što manju štetu.”
U lakonskom priopćenju se ne navode konkretne radnje koje Grad poduzima nego se koriste nejasni termini poput “poduzimamo apsolutno sve”. Moramo istaknuti da se, za potrebe raznih članaka, obraćamo raznim institucijama poput ministarstava, županijskih odjela, Hrvatskih cesta, policiji i da ne nabrajamo dalje, i odgovori koji dobijemo su katkad zaista vrlo šturi, no ne ovako neodređeni.
MD/foto MD
- Oglas -