Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaFrancuska vlada savjetuje da se pričeka s turističkim rezervacijama u Europi

Francuska vlada savjetuje da se pričeka s turističkim rezervacijama u Europi

Francuska vlada preporučila je u četvrtak svojim građanima koji žele ove godine ljetovati u Europi da prije rezervacije provjere kako se razvija situacija s pandemijom koronavirusa. “Savjetovala sam im da pričekaju jer za sada nemam dovoljno uvida u sanitarnu situaciju i onome što možemo poduzeti za jedan, dva ili tri mjeseca”, rekla je državna tajnica za europske poslove Amélie de Montchaline na radiju RTL.

“Ne smijemo trčati pred rudu. Trebamo biti sigurni da nije krenuo drugi val”, dodala je ali nije isključila mogućnost da Francuzi ljetuju na Sredozemlju ili drugdje u Europi.

Premijer Edouard Philippe je rekao u četvrtak da bi Francuzi mogli u srpnju i kolovozu ljetovati u Francuskoj.

On je također predstavio plan oporavka masovnog turizma ‘težak’ 18 milijarda eura.

Hoteli, restorani i touroperatori su zatvoreni od sredine ožujka, a 62.000 turističkih tvrtki je koristilo 6,2 milijarda eura državnih zajmova.

Državna tajnica je istaknula da se za “europska odredišta odluka treba donijeti usklađeno, prateći kako teku kretanja u pograničnim područjima”.

Za sada se između Francuske i drugih zemalja EU mogu kretati samo prekogranični radnici, osobe s opravdanim obiteljskim razlogom ili one koje se vraćaju doma, podsjetila je.

Situacija je također složena i za turistička putovanja izvan Europe, jer su brojne zemlje jednostrano zatvorile granice ili imaju neizvjesnu sanitarnu situaciju.

Hina / ilustracija Pixabay

- Oglas -