Nedjelja, 10 prosinca, 2023
NaslovnicaMAKARSKAFOTOGALERIJA Dodijeljena Nagrada Milan Mladenović, u parku fra Jure Radića održana prva...

FOTOGALERIJA Dodijeljena Nagrada Milan Mladenović, u parku fra Jure Radića održana prva večer festivala Modro i Zeleno

U klaustru Franjevačkog samostana u Makarskoj sinoć je održana dodjela glazbene Nagrade Milan Mladenović 2023. za najbolju pjesmu u regiji, dok je navečer u parku fra Jure Radića održana prva od dvije večeri festivala Modro i Zeleno. Dobitnici nagrade su grupa Ljubičice, čiju je pjesmu ‘Dok čekamo pad’ stručni žiri (Ana Đurić Konstrakta, Branka Glavonjić, Boris Leiner, Zoran Predin i Marko Šelić Marčelo) izabrao za najbolju od ukupno preko 300 pjesama pristiglih na natječaj.

Kako smo već pisali, ovo je ujedno bio i prvi put da se nagrada, koju organizira Zadužbina Milana Mladenovića, dodjeljuje igdje izvan Beograda. Kako je Makarska rodni grad Milanove majke Danice, te grad koji je samom glazbeniku dugo služio kao ljetni dom, pa i inspiracija u glazbi, ideja o samoj dodjelu na kraju se razvila u manifestaciju koju prati dvodnevni glazbeni festival u suradnji Zadužbine Milan Mladenović, Grada Makarske i Turističke zajednice Makarska.

Stoga nije čudno da je sinoćnja dodjela okupila i brojna glazbena imena, kao i predstavnike Grada Makarske i Turističke zajednice, a okupljene u klaustru samostana pozdravio je i gradonačelnik Zoran Paunović, zadovoljan što se, kaže, napokon realizirala ideja o kojoj se govori već dvije godine.- Kad se sjetim glazbe Novog vala, znam biti razočaran što se nisam rodio malo ranije jer je u pitanju razdoblje kada se stvarala uistinu divna glazba… Drago mi je da je nagrada ove godine u našem gradu, ja se nadam da ovo neće biti i jedini put te da će tradicija i dalje biti tu, jer svi znamo da je Milanu Makarska bila drugi dom – kazao je Paunović.

S druge strane, program festivala Modro i Zeleno sinoć je okupio brojnu publiku u parku fra Jure Radića, gdje je prva večer donijela gitaristički zvuk, nastupali su legendarni Partibrejkersi, Artan Lili, Dina Jašari, kao i makarske grupe Rezerve i Pardon. Večeras se koncerti nastavljaju nastupima Vojka V., tu su i Hiljson Mandela, Djeca! te Ki Klop.
O.Franić/ foto Goran Morović, Dario Odak, Zadužbina Milan Mladenović

- Oglas -