Utorak, 5 prosinca, 2023
NaslovnicaMOZAIKKulturaFOTO/VIDEO: NA PUNOM KAČIĆEVOM TRGU Tedi Spalato raspjevao hitovima

FOTO/VIDEO: NA PUNOM KAČIĆEVOM TRGU Tedi Spalato raspjevao hitovima

Nakon pet dana sjajne glazbene avanture stigli smo pred kraj šestog po redu izdanja Makarska Jazz Festivala, a čast zatvaranja festivalskih zbivanja za ovu godinu pripada jednom od najboljih hrvatskih autora, Darku Rundeku, koji će s početkom oko 22 sata i uz pratnju HRT Jazz orkestra nastupiti na središnjoj pozornici odnosno na Kačićevom trgu. O Rundeku se malo toga treba kazati – nekadašnji vođa velikih Haustora preko 20 godina vodi uspješnu solo karijeru a u nedjelju ćemo ga imati priliku gledati u drugačijoj varijanti od one na koju smo navikli, odnosno uz pratnju orkestra što, sasvim smo sigurni, neće oduzeti nimalo čari njegovim pjesmama.

U subotu navečer, pak, koncert je pred brojnom publikom održao Tedi Spalato Sekstet, koji je predstavio našeg poznatog pjevača u prilagođenom jazzy izdanju a publika je imala prilike poslušati uistinu brojne hitove iz bogate karijere Tedija Spalata, kao i brojne suradnje koje je kroz godine ostvario s drugim hrvatskim glazbenicima. Osim toga, makarskoj publici svirao je i slavni violinist Roby Lakatos, večer ranije impresivni New York Gypsy All Stars ( ne zaboravimo i one ranije – Oridano Gypsy, Dražen Bogdanović Project, Amiru Medunjanin…) što su sve nastupi koje ste redovito mogli gledati i na našem portalu, gdje ćete u izravnom prijenosu u nedjelju iza 22 sata moći pratiti i završni koncert Darka Rundeka. Vrlo zadovljan šestim izdanjem festivala bio je i neizostavni član organizatorskog tria (uz Klaudiju Vuković Vujčić te Igora Gojaka), poznati hrvatski gitarist Ante Gelo.

– Moji dojmovi za ovu godinu su izvrsni, stvarno vjerujem da smo napravili veliki korak naprijed iako smo se svake godine trudili dovesti što bolji program. Mene su kao glazbenika oduševili ovogodišnji gosti jer smo imali golemu koncentraciju velike muzičke kvalitete što je, vjerujem, osjetila i makarska publika koja nas je i ove godine podržala u velikom broju. Posebno mi je drago što su ove posljednje dvije večeri pripale našim hrvatskim glazbenicima, neka pokažu stranim gostima ali i kolegama glazbenicima da itkekako mogu i znaju – kazat će nam zadovoljni Ante Gelo, umjetnički direktor festivala koji je i ove godine ostavio svoj trag ne samo u organizacijskom smislu nego i nastupajući s Amirom Medunjanin na otvorenju Makarska Jazza.
O.Franić / D.Antonini

- Oglas -