Subota, 20 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotFOTO I VIDEO S KAČIĆEVOG TRGA Spektakularni điger i tempet makarskih maturanata

FOTO I VIDEO S KAČIĆEVOG TRGA Spektakularni điger i tempet makarskih maturanata

Maturanti Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića sa svojim razrednicima priredili su danas spektakularan prizor – slaveći zadnji dan nastave, učenici završnih razreda su početak svoje lude Norijade započeli makarskim starogradskim plesovima, koje su zajedno otplesali na središnjem gradskom trgu.

Plesali su se điger i tempet uz glazbenu podlogu sa zvučnika a na mjestu je bila, naravno, i naša ekipa koja je sve to uredno zabilježila. Kako je poznato, današnji i sasvim neuobičajeni početak Norijade za makarske učenike plod je suradnje maturanata s našim Folklornim ansamblom Tempet u u sklopu njihovih nastojanja da što uspješnije promiču makarsku kulturnu baštinu. Sudeći po reakcijama turista i prolaznika u tome su apsolutno i uspjeli. Inače, maturante je proteklih tjedana strpljivo uvježbavala Nina Jerčić, koja im je i danas davala posljednje upute pred nastup, a iz Tempeta nisu mogli kriti zadovoljstvo konačnim rezultatom.

– Naš osnovni cilj uistinu je bila jedna kvalitetna promocija naše makarske kulturne baštine, zato samo mogu zahvaliti što se preko stotinu mladih ljudi iz našeg grada odazvalo ovoj inicijativi i mi smo apsolutno prezadovoljni. Imamo već ideje i za iduću godinu, nadam se da ćemo od danas uspostaviti jednu novu tradiciju povodom posljednjeg dana škole – kazala nam je Jadranka Gaće iz FA Tempet.

O.F. / Foto: Duje Antonini

- Oglas -