Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAFOTO I VIDEO: Šufit raspjevao Arbun, velika pučka fešta na Zelenki

FOTO I VIDEO: Šufit raspjevao Arbun, velika pučka fešta na Zelenki

Večer uoči obilježavanja Dana pobjede i Dana domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja očekivano je donijela bogati kulturno zabavni program – dok su posjetitelji u centru grada mogli uživati u prostoru Arbuna, program na Zelenki već je po tradiciji okupio mnogobrojnu publiku na najveću kvartovsku feštu u gradu.

Splitska klapa Šufit posljednjih je nekoliko godina redoviti gost na kulturnim događanjima u Makarskoj no, sudeći po koncertu održanom u nedjelju u Arbuna, domaćoj publici ni u kojem slučaju nisu dosadili. Sat i po vremena nizali su četverostruki nosioci zlatnog Omiškog štita hitove, što svoje, što tuđe, prepuštajući i oduševljenoj publici dobranu minutažu. ‘Zora bila’, ‘Ruža crvena’, ‘Proplakat će srce’, ‘Jubin te’ i ostale klapske uspješnice odzvanjale su idiličnim ambijentom Arbuna. Ponudili su splitski klapaši i nekoliko a capella izvedbi a sve je, naravno, završilo izvedbom njihovog najvećeg hita koji ih je i lansirao u jedne od najtraženijih izvođača – ‘Ne diraj moju ljubav’.

U isto vrijeme kada i klapa u Arbunu započela je pučka fešta na Zelenki, koja je i u ovoljetnom izdanju ponudila očekivanu dozu zabave – veliki broj posjetitelja i ovaj je put zauzeo Trg Kobaca, gdje je u glavnoj ulozi bio Mario Roso sa svojim bendom. Uz njegov klasičan repertoar pjesama, domaći i turisti mogli su poslušati i nastup naše najstarije klape, Srdele, ali i birati iz ponude piće i jela s roštilja. Atmosferu sa Zelenke i iz Arbuna donosimo vam u našoj foto galeriji, a ovim putem zahvaljujemo Stanislavu Židiću za za fotografije s Trga Kobaca.
R.I.

- Oglas -