Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaMOZAIKFauci smirio zabrinutu djevojčicu: Zubić vila neće se zaraziti koronavirusom

Fauci smirio zabrinutu djevojčicu: Zubić vila neće se zaraziti koronavirusom

Anthony Fauci, vodeći američki infektolog i miljenik nacije, zabrinutoj je sedmogodišnjakinji dao odgovor na pitanje koje ju je mučilo – ‘Zubić vile’ nisu u opasnosti od zaraze koronavirusom.

Popularni liječnik u srijedu je putem Snapchata gostovao u showu glumca Willa Smitha “Will From Home”.

U najavi intervjua, koja je objavljena u ponedjeljak na YouTubeu, zabrinuta sedmogodišnja djevojčica iz Los Angelesa javila se s gorućim pitanjem upućenim uglednom epidemiologu.

Zanimalo ju je može li Zubić vila ipak na vrijeme stići do nje unatoč koronavirusu, ako joj za vrijeme pandemije ispadne zub. Djevojčica koja se predstavila kao Ava upitala je i “može li se Zubić vila zaraziti koronavirusom”.

Fauci ju je odmah razuvjerio: “Mislim da ne trebaš brinuti zbog dolaska Zubić vile”, kazao je uz osmijeh. “Kad ti zubić ispadne, brzo ga stavi pod jastuk i jamčim ti da se Zubić vila neće zaraziti niti se razboljeti od koronavirusa”.

Osamdesetogodišnji liječnik u kratkom je vremenu osvojio srca Amerikanaca.

Izravne i jasne informacije o koronavirusu na svakodnevnim konferencijama za novinare s predsjednikom Donaldom Trumpom priskrbile su mu simpatije gotovo cijele nacije te su mu donijele titulu novoga nacionalnog junaka.

Hina

- Oglas -