Utorak, 27 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKAEvo kako je i gdje TZ Makarska rezala ovogodišnji budžet

Evo kako je i gdje TZ Makarska rezala ovogodišnji budžet

Na skupštini TZ Grada Makarske naći će se i točka o kojoj se trebalo glasati, ali nije jer bivši saziv Turističkog vijeća nije prihvatio prvu verziju rebalansa Financijskog plana i programa za 2020.godinu.

Po novom prijedlogu budžet za ovu godinu, kada se sve zbroji i oduzme, iznosi 3,5 milijuna kuna, što podrazumijeva da je ostvareno 47 posto plana. Prvi je plan iznosio čak 7,3 milijuna kuna.

Rashodi su do 16.studenog ostvareni 2,3 milijuna kuna, ili 32 posto, a prihodi 3,4 milijuna kuna.

Kad se govori o administrativnim rashodima, ostvareno je 74 posto, a najviše je rezano na turističkim punktovima. Rashodi ureda su čak veći od planiranih, a na plaće je išlo 25 posto manje.

Po stavki dizajn vrijednosti ostvareno je 22 posto od 2,3 milijuna kuna, gdje je jedino Božićni grad 2020.premašio plan i to za 66 posto. Za kulturne i zabavne manifestacije išlo je 20-ak posto, dok ih je većina otkazana te je iznosila nula kuna. U Makarskom ljetu TZ ove godine nije participirala financijski, iako je bilo planirano 400 tisuća u vrijeme “prije korone”.

Stavka komunikacija vrijednosti “pojela” je 208 tisuća kuna, što je oko 22 posto. Dosta planiranog nije realizirano nikako, a online komunikacija stajala je 44 tisuće kuna ili 44 posto. Za digitalni marketing otišlo je samo 10 posto, za brošure 65 tisuća kuna…Distribucija i prodaja vrijednosti ostvarena je u iznosu od 39 posto.

M. D. /foto M. D.

 

- Oglas -