Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAESKALACIJA Čak 21 slučaj u Makarskoj, ukupno 79 u županiji

ESKALACIJA Čak 21 slučaj u Makarskoj, ukupno 79 u županiji

Novi dan nažalost, nije donio nimalo dobre brojke. Naime, prema izvješću NZJZ – a SDŽ od ukupno 423 obrađenih testova danas je 77 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju sa područja Splitsko dalmatinske županije i to iz Splita 25, Makarske 21, Imotskog 4, Sinja 2, Kaštela 6, Solina 1, Trogira 1, Hvara 1, Starog Grada 1, Omiša 1, Klisa 2, Lovreća 2, Otoka 1, Prološca 1 i Runovića 7 .

Uz 77 novooboljelih osoba pozitivnih na Covid infekciju sa područja Splitsko dalmatinske županije još je dvoje stranih državljana testiranih u Splitu pozitivno na Covid infekciju (jedna osoba iz Irske i jedna osoba iz Linhenštajna).

Od 77 novooboljelih osoba sa područja Splitsko dalmatinske županije, 12 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Prema izvješću KBC – a Split, preminula je muška osoba stara 60 godinu, koja se nalazila na respiratoru u KBC –u Split. Preminuli je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bio pozitivan i na Covid infekciju.

638 osoba nalazi se u samoizolaciji. 14 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split – izvješćuje Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

M. D. /ilustracija M.D.

- Oglas -