Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotELITA U MAKARSKOJ Petodnevni judo kamp u Apfel Areni okuplja imena iz...

ELITA U MAKARSKOJ Petodnevni judo kamp u Apfel Areni okuplja imena iz svjetskog vrha

Od ponedjeljka do petka Makarska će postati prava judo metropola. Naime, u Apfel areni održat će se petodnevni judo kamp na kojem će sudjelovati brojna poznata imena iz svjetskog i europskog vrha.

Listu predvode dvije najbolje hrvatske judašice, Barbara Matić i Lara Cvjetko. Ljubiteljima ovog sporta ne treba ih posebno predstavljati, ali za one koji ne prate reći ćemo da je riječ o djevojkama koje u svojim vitrinama imaju i zlatnu medalju sa SP-a. Također, Barbara Matić na posljednjim OI stigla je do četvrtog mjesta. Osim dvije najbolje hrvatske judašice, u naš grad stići će još velikih imena.

Između ostalih tu će biti svjetski prvak i osvajač olimpijske bronce iz 2020., Belgijac Mathias Casse, kao i Nemanja Majdov, najbolji srpski judaš i svjetski prvak iz 2017. Naš grad upoznat će i Nilsa Stumpa, Švicarca koji je aktualni svjetski prvak. Podno Biokova trenirat će i Schamil Borchashvili, osvajač bronce iz Tokija u kategorija do 81 kg.

Na ovom trening kampu sudjelovat će ukupno 12 osvajača olimpijskih medalja, što je najbolja potvrda o kakvom se velikom sportskom događaju radi. Što se tiče ženskog juda, uz hrvatske borkinje od poznatijih imena natjecat će se i Austrijanka Michaela Pollers, koja se iz Tokija vratila sa srebrnom medaljom. Zanimljivo, natječe se u kategoriji do 70 kg, baš kao i naše Matić i Cvjetko.

Ovaj trening kamp judašima će zapravo poslužiti kao posljednje pripreme za skorašnje EP u Montpellieru. Kontinentalna smotra održat će se od 03. do 05. studenog, pa im je ovo idealna prilika za brušenje forme pred jedan od najvažnijih događaja godine.

Organizatori trening kampa su Hrvatski judo savez i JK Pujanke.
Dora Srzić/foto Apfel Arena

- Oglas -