Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAEla Puharić: Uvijek sam voljela crtati, nisam sanjala da ću upasti na...

Ela Puharić: Uvijek sam voljela crtati, nisam sanjala da ću upasti na Akademiju u Rijeci, gradu koji sam izabrala za studij zbog živosti

Voditeljica nedavne likovne radionice na druženju Udruge studenata Makarske rivijere bila je Ela Puharić, studentica 3.godine Akademije primijenjenih umjetnosti, koja je upisala smjer slikarstvo.

Uvijek je voljela crtati, još kao mala, a da će, nakon gimnazije, upasti na akademiju unatoč strogim upisnim kvotama i prijemnom, skromno veli kako nije vjerovala.

– Super mi je ovdje, baš sam zadovoljna. Izabrala sam Rijeku jer mi je Split bio preblizu, htjela sam se maknuti, a Rijeka je poznat grad alternativaca i uopće jedan življi i dinamičniji grad. Za Akademiju sam se pripremala kod Tine Divić i upala sam, iako sam nekako išla probati…, kaže nam Ela.

Završila je opću gimnaziju koja joj je, kaže, pružila šire znanje. Nemogućnost organiziranog rada s mladima i djecom na području umjetnosti u vrijeme dok je išla u srednju komentira s riječima da je sve na pojedincu.

– Treba raditi na tome na svoju ruku. Ja sam uvijek crtala, pa i kroz srednju školu. Treba se znati pokrenuti, veli makarska studentica.

Preferira ulje na platnu od tehnika, a za motive bira ljude, apstrakcije…Pejsaži joj nisu omiljeni, a na pitanje ima li nekog makarskog slikara ili slikaricu koji su joj posebna inspiracija, odvratila je kako nema.

Ponosna je na svoje kolege iz Udruge studenata koji su se aktivirali protekle godine i od tada stalno organziiraju druženja, kvizove, partyje, izlete…

– To je super ideja i bilo bi dobro da potaknu i srednjoškolce da se pokrenu, jer se vidi da se ipak može, za kraj će Ela čije radove možete pogledati u našoj galeriji.

Većina njezinih radova je, naime, u Rijeci, pa nas je počastila s nekim starijim radovima koji su “smješteni” u makarskom domu.

Ivona Ćirak /foto privatni album

 

- Oglas -