Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaEKOLOŠKA AKCIJA OKUPILA 90 VOLONTERA Podgorani uspješno izveli Plavu čistku na plažama...

EKOLOŠKA AKCIJA OKUPILA 90 VOLONTERA Podgorani uspješno izveli Plavu čistku na plažama i u podmorju

– U tradicionalnoj Plavoj čistki čišćenja podmorja Podgore, te tradicionalnoj Zelenoj čistki koja je uključila terenski dio Podgore, u nedjelju 31. svibnja okupilo se oko 90 podgorskih volontera, uz nekoliko sudionika iz Makarske – piše Morski.hr.

– Organizator akcije je udruga sv. Vicenco, a sudionici su bili volonteri različitih organizacija kao što su: Udruga sveti Vicenco, Planinarsko društvo Vitrenik, Vatrogasci Podgora, incijativa Uzorita Podgora, „ Podgora What we are“, članovi PŠRD „Kanjac“, Sportsko društvo „Podgora“, djelatnici hotela „Medora Auri“ te mnogi drugi mještani koji su se pridružili eko akciji na licu mjesta.

Osim otpada, prikupljale su se tako i sadnice koje su posađene na području šetališta Plišivac, i spomenik Galebova krila, a uz navedene su očišćene i lokacije plaža Smrćevac, Sutikla, područje oko Vrtića i bivšeg igrališta, područje oko groblja i još nekolicina lokacija u podgorskom Selu – ispričala je voditeljica eko akcije, Stela Vela i upozorila na još nešto.

– Prikupljeno je mnogo smeća s privatne zemlje u Podgora Selu koja je nažalost zapuštena, ali je u blizini ceste te pješačkih staza. Otpilani su borovi s privatne zemlje koji su izgorjeli u požaru i predstavljali opasnost za prolaznike.

U području podmorja sudjelovali su ronici na dah koji su očistili obje lučice u Podgori te obalno područje. Generalni pokrovitelj ručka bio je hotel Medora, te PŠRD Kanjac koji je osigurao piće za ronioce i vrećice te zaštitne rukavice. Podgora Čistoća je osigurala vrećice te će u suradnji s Podgorskim komunalcom prikupljeno smeće odvesti idući dan. Zahvalni smo na primljenim donacijama naših mještana sadnica lavande i ružmarina te onih koji su svoje priloge donirali Udruzi Sveti Vicenco – ispričala je Vela.

M. D. /foto facebook Uzorita Podgora

- Oglas -