Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024
NaslovnicaMOZAIKEkipe Sky iz Makarske i Mješanci iz Imotskog pobjednici županijskog finala Coca-Cola...

Ekipe Sky iz Makarske i Mješanci iz Imotskog pobjednici županijskog finala Coca-Cola Cupa u malom nogometu

Veliko županijsko finale najvećeg malonogometnog turnira u Europi, Coca-Cola Cupa za Splitsko-dalmatinsku županiju održano je u Spiltu. Najbolje mlade nogometne ekipe izborile su plasman velika regionalna finala, dok će one najbolje sudjelovati na državnoj završnici Coca-Cola Cupa koja će se sredinom kolovoza održati u Splitu.

Kvalifikacijski turniri za Splitsko-dalmatinsku županiju održani su u Imotskom, Makarskoj, Splitu, Trogiru i Sinju, a svjedočili smo odličnoj igri, fair playu i glasnom navijanju s tribina.

U kategoriji 2007. godište i mlađe regionalno finale izborila je ekipa Mješanci iz Imotskog, a u kategoriji 2005. godište i mlađe najbolja je ekipa Sky iz Makarske.

Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2005. godište i mlađi te 2007. godište i mlađi u muškoj konkurenciji te 2007. godište i mlađe kod djevojaka.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već desetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 140 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha.

Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno sudjeluje oko 4.000 ekipa.
Već četvrtu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) te 28 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara.

Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 220.000 djece i mladih.

- Oglas -