Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaDVODNEVNI PROGRAM Gradska knjižnica Makarska poziva na 13. po redu Noć knjige

DVODNEVNI PROGRAM Gradska knjižnica Makarska poziva na 13. po redu Noć knjige

Gradska knjižnica Makarska poziva na trinaestu manifestaciju Noć knjige, koja se u svim hrvatskim knjižnicama već tradicionalno obilježava 23. travnja na Svjetski dan knjige i autorskih prava i Dan hrvatske knjige.

Svake godine je manifestacija tematski određena, a ovogodišnji moto je: “Kad je prizma kataklizma: knjige za izazovna vremena”.

– U Noći knjige 2024. zanima nas na koje se načine kao čitatelji nosimo s izazovnim vremenima. U kakvoj literaturi pronalazimo utjehu i motivaciju za promjene? Kakve nam odgovore na suvremene prijetnje nude književnost i znanost? Što nam savjetuju psiholozi? Kako se branimo od pseudočinjenica i lažnih vijesti? I konačno: kako možemo, zahvaljujući  onom što čitamo u knjigama, mijenjati sebe, a onda i ishode koji su pred nama – stoji u najavi događanja.

Dvodnevni program Gradske knjižnice Makarska uključuje:

Promocija knjige “(P)ostati zdrav” sociologa, kolumnista i predavača Bruna Šimleše

22. travnja /ponedjeljak/

19:00 sati
dvorana Arte
“Od Biblije do stripa”

Druženje i razgovor sa don Antom Žderićem, Makaranima dobro poznatim svećenikom od kojega ćemo pokušati doznati kako pisana riječ može pomoći u obrani od loših vijesti koje nas svakodevno zatiču. Knjiga kao štit za loša vremena i knjiga kao motivacija za bolji svijet ovaj put će biti podloga za uvijek originalna don Antina promišljanja.

23. travnja /utorak/

20:00 sati
dvorana Arte

Otvaranje ciklusa radionica za djecu od 6 do 10 godina “Kutija puna osjećaja” koja ima za cilj upoznati se sa svojim osjećajima, obogatiti rječnik emocija i naučiti se nositi sa različitim osjećajima. Voditeljice radionice su Marija i Pivac, prof. filozofije i Ana Duvnjak, mag. knjiž.

23. travnja /utorak/

19:00 sati
Dječji odjel Gradske knjižnice Makarska

Radionice su namijenjene djeci od 6 do 10 godina. Broj polaznika je ograničen.

Prijave na: 021/612-042

- Oglas -