Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaDUBROVNIK Grad nabavlja 11 novih autobusa, svih 18 milijuna kuna pokrivaju EU...

DUBROVNIK Grad nabavlja 11 novih autobusa, svih 18 milijuna kuna pokrivaju EU fondovi

Grad Dubrovnik nabavlja 11 novih, suvremenih autobusa za javni gradski prijevoz, sufinanciranih EU sredstvima u iznosu od 18 milijuna kuna. Novi autobusi povećat će kvalitetu usluge javnog prijevoza i smanjiti negativan utjecaj na okoliš primjenom visokih EURO 6 normi motora novih vozila.

Ugovor o kupnji autobusa potpisan je danas u gradskoj vijećnici, a novi se autobusi na gradskim prometnicama očekuju do iduće sezone, rok za isporuku je 200 dana od potpisivanja ugovora. Ovaj EU projekt koordinirao je Upravni odjel za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju, a pročelnica Zrinka Raguž istaknula je kako i ovaj projekt pokazuje tendenciju ove gradske uprave u korištenju EU sredstava.

Uzevši u obzir epidemiološku situaciju, taj tip autobusa opremljen je suvremenim sustavom kruženja zraka i hlađenja prostora čime se, uz postojeće mjere dezinfekcije i održavanja higijene vozila osigurava i dodatan alat zaštite i protuepidemijskog djelovanja. Ta investicija je financirana putem operativnog leasinga s ostatkom vrijednosti u iznosu od 5.884.305,00 kuna uvećano za iznos PDV-a.

M. D. /foto Fb

- Oglas -