Utorak, 16 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKDRŽAVA TRENIRA STROGOĆU Zbog macchiata i čaja ugostitelju iz Rovinja 25.000...

DRŽAVA TRENIRA STROGOĆU Zbog macchiata i čaja ugostitelju iz Rovinja 25.000 kuna kazne

Slučaj novigradskog poduzetnika koji je zbog viška od 23 kune platio sto puta veću kaznu, nije jedini. Naime, vrlo sličan te po prirodi stvari nakaradan primjer tretiranja ugostitelja kao najvećih podrivača “crne” ekonomije zabilježen je i u Rovinju. Tamo je zbog navodnog neizdavanja računa za macchiato i čaj, ukupne vrijednosti 22 kune, vlasniku ugostiteljskog objekta također odrezana mnogostruko viša kazna – 25.200 kuna – donosi Glas Istre.

U ovom slučaju ovlašteni carinski službenik je utvrdio da račun za konzumaciju nije izdan. Prema tvrdnjama kažnjenog ugostitelja račun za macchiato i čaj je izdan i uz piće je gostima stavljen na stol.

Međutim, gosti na odlasku, ne čekajući konobara, odlučili su konzumirano platiti za šankom, piše Glas Istre.

“Posebnost ovog slučaja svodi se na problematiku (ne)izdavanja računa koje je utvrđeno neposrednim opažanjem ovlaštenog carinskog službenika. Pitam se što neposredno promatranje znači u trenutku kad imate gosta od kojeg ste, navodno, naplatili račun bez računa, a niste našli za shodno da ga kao inspektor bilo što upitate ili ne daj Bože zatražite račun”, rekao je sugovornik novinarskoj ekipi.

M. D.

 

- Oglas -