Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotDruštva prijatelja Hajduka sa Makarske rivijere prikupila 30 tisuća kuna za socijalnu...

Društva prijatelja Hajduka sa Makarske rivijere prikupila 30 tisuća kuna za socijalnu samoposlugu u Vukovaru

Iz Društava prijatelja Hajduka s Makarske rivijeri javili su nam se s rezultatima humanitarne akcije za socijalnu samoposlugu u Vukovaru, za koju je na kraju prikupljeno vrijednih 30.000 kuna. Evo što su napisali povodom završetka ove akcije.

-Mnogo toga u našim životima promijenila je borba protiv nevidljivog neprijatelja, a naša svakodnevnica izmjenjena je dramatično zbog korona virusa. Puno je događaja otkazano ili odgođeno, puno nam toga iz normalnog života nedostaje, a navijačima Hajduka na vrhu su popisa i utakmice, akcije učlanjivanja i druga hajdučka druženja koja čekaju bolja vremena.

Ipak, ekipa iz četiri Društva prijatelja Hajduka sa Makarske rivijere odlučila je da, koroni u dišpet, neće otkazati veliko hajdučko srce i da će i ove godine organizirati humanitarnu akciju koju su i proteklih godina organizirali pred Uskrs, a zahvaljujući kojoj je više tona pomoći pred blagdane stizalo do onih najugroženijih obitelji u gradu heroju o kojim se brine socijalna samoposluga Duga.

S obzirom da je zbog mjera koje su na snazi bilo gotovo nemoguće organizirati okupljanje volontera i skupljanje namirnica i higijenskih potrepština u našim prostorima, a i njihovu dostavu kako smo to ranije radili, odlučili smo pozvati naše članove da se iznimno ove godine uključe sa svojim novčanim prilozima. Rastužile su nas vijesti u medijima o praznim policama vukovarske socijalne samoposluge i odlučili smo krenuti – ispričali su nam organizatori.

Prvo su prije Uskrsa krenule Tučepi, a zatim i DPH Podgora, a nakon Uskrsa i Društva iz Makarske i Brela uputile su isti apel svojim članovima.

Uvijek ističemo da je Vukovar za nas puno više od obilježavanja spomen dana 18. studenog i da nam grad heroj treba biti u mislima tijekom cijele godine, a na ovaj način nastojimo to i pokazati primjerom te koliko možemo pomoći onima koji nas trebaju, a pogotovo je to važno u ovim teškim vremenima, kažu navijači.

Osim ovoj akciji koja je na Makarskoj rivijeri već tradicionalna, odazvali su se i Hajdukovom pozivu na akciju „Dišimo kao jedno“ za pomoć splitskom KBC-u i interno prikupili dodatna sredstva kako bi se pomoglo opremanje bolnice i borbu protiv korona virusa – poručili su prijatelji Hajduka s Makarske rivijere.

M.D.

 

 

 

- Oglas -