Utorak, 28 studenoga, 2023
NaslovnicaMAKARSKADRUGE IZMJENE PRORAČUNA Brkan:Napredovali smo dok su neki išli unazad

DRUGE IZMJENE PRORAČUNA Brkan:Napredovali smo dok su neki išli unazad

Na šestosatnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Makarske održanoj danas putem zoom aplikacije našlo se čak 14 točaka, a nakon usvajanja zapisnika od prošle sjednice na dnevnom redu bile su druge izmjene prororačuna, koje su usvojene s devet glasova za i sedam protiv.

Smanjenje prihoda je za 38 milijuna, a rashoda za 45 milijuna. Primjedbe na plan imao je SDP-ov vijećnik Tonći Bilić koji je podsjetio kako je oporba još lani upozoravala kako je plan preambiciozan, te je zamjerio što se odustalo od dosta projekata koji su prebačeni za naredni period.

Naveo je Trg pape Ivana Pavla II, za koji je planirano 650 tisuća kuna, pa spalo na nulu, rekonstrukciju rive kod Plišćevca, igralište u Velikom Brdu, javna parkirališta, šetnicu prema Krvavici itd. Istaknuo je kako se nije predvidio novac ni za dokumentaciju za Kulturni centar, sportsku lučicu, izgradnju sporstke dvorane kod Osnovne škole oca Petra Perice, dogradnju ove škole…

Gradonačelnik Jure Brkan kazao je kako će se za trg kod Kraljice mira raspisati arhitektonski natječaj preko Društva arhitekata Split, a budući se radi o financijski zahtjevnom projektu koji Grad sam financira, uz kreditno zaduženje, rekao je kako se nisu mogli u to upustiti. Gradska riva će isto, rekao je, biti na čekanju dok ne vide s Lučkom upravom oko financiranja. Za Veliko Brdo je pojasnio kako prije izgradnje moraju otkupiti zemljište, a radi se o 1,3 milijuna kuna. -Za šetnicu prema Krvavici dobili smo od Županije 800.000 kuna, i vratili ih nazad jer nije bila uknjižena granica pomorskog dobra, to uknjiženje čekamo, a nakon toga moramo raditi novu studiju utjecaja na okoliš, rekao je Brkan.

Pojasnio je i čekanje sa sportskom dvoranom na Zelenki gdje, kako kaže, jedan susjed odbija prodati zemljište što koči Grad u realizaciji. -Radili smo kontinuirano i na cijelom teritoriju grada, ovo je izuzetno dobar dokument, dokaz da nije nismo stagnirali, dapače, napredovali smo, dok su neki išli unazad, zaključio je Brkan.

M. D. /foto M. D.

 

 

 

- Oglas -