Ponedjeljak, 11 prosinca, 2023
NaslovnicaMAKARSKADRUGA STRANA MEDALJE "Grad je bio fer jer nam dali da radimo...

DRUGA STRANA MEDALJE “Grad je bio fer jer nam dali da radimo i nismo plaćali zakup, pa je u redu da mi kupimo suncobrane”

Jučerašnji sastanak na temu uklanjanja nadstrešnice i kupnje suncobrana koje bi morali kupiti zakupci uzbunio je duhove na tržnici. Pojedini obrtnici nezadovoljni su jer će morati kupiti i po četiri suncobrana za koje će se još potražiti ponude, jer im ne odgovara ponuđena cijena od 3300 kuna plus PDV.

Međutim, ima i drugih koji kažu kako se Grad ponio fer jer je činjenica da se tržnica nije zatvarala, iako je takvo rješenje tržišne inspekcije doneseno. Grad se žalio na ta rješenja kako bi trgovci što duže mogli raditi, s tim da im nisu mogli biti izdani ugovori.

– Zato i nismo svi to vrijeme plaćali zakup, koji dođe po 2000 ili 3000 kuna mjesečno, pa ima logike da mi i kupimo suncobrane. Samo nije nam svejedno kupujemo li po dva suncobrana cijene 2000 ili 3500 kuna. Tako da su iz Grada rekli da će pogledati ponude i da ćemo se sve dogovoriti, rekla nam je jedna trgovkinja.

Drugi trgovac veli kako nije točno da su nezadovoljni jer shvaćaju da je tržnica mogla biti zatvorena, a nije.

– Šest mjeseci ne plaćamo zakup, mogli smo svi skupiti stvari i ići, ali očito je da Gradu to nije u interesu. Što se tiče suncobrana, rečeno nam je da će se pogledati i druge ponude, tražiti rabat, ali i da postoji mogućnost da Grad kupi. Pogledajte i druge pijace u Hrvatskoj, pa normalno je da postoji i red i propisano radno vrijeme i sve ostalo, tako da trebamo biti realni i reći da ne možemo ni mi biti iznimka, kazao nam je trgovac.

Dodaje kako sam nije za to da svak donese svoj suncobran i da uz konačnici imamo suncobrane svih mogućih boja na tržnici, nego da moraju biti jednobojni.

Podsjetimo da se nadstrešnica uklanja po rješenju građevinske inspekcije Državnog inspektorata koja je utvrdila da je tenda postavljena bez građevinske dozvole prije neke dvije i pol godine.

Gradu je dan rok od 120 dana koji istječe početkom kolovoza.

U isto vrijeme krenulo se inače i u zahvat izgradnje sanitarnih čvorova kako bi se što prije mogao podnijeti zahtjev za minimalno tehničkim uvjetima.

Ivona Ćirak/foto M.D.

- Oglas -