Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaDr. Ivić: Ne bih imao ništa protiv malo rigoroznijih mjera. Veliko je...

Dr. Ivić: Ne bih imao ništa protiv malo rigoroznijih mjera. Veliko je olakšanje pad hospitaliziranih bolesnika u Splitu

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 257 obrađenih testova danas je 34 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju. Na bolničkom liječenju nalazi se 146 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 11 osoba nalazi na respiratoru.

Prof. dr. Ivo Ivić, predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split, za Dalmacija Danas kazao je da ga raduje smanjenje broja hospitaliziranih COVID-pozitivnih pacijenata.

– Broj hospitaliziranih bolesnika je u padu i to nam je veliko olakšanje u ovom trenutku. Pritisak je puno manji. Svakako je jasno svima, nije isto imati 200 ili 150 bolesnika – kaže Ivić.

Upitali smo ga smatra li da je napredak u epidemiološkoj situaciji rezultat mjera ili nečega drugoga.

– Kada je počeo veliki broj bolesnika umirati od Covida da se u tom trenutku savjesni građani malo zapitali te su se počeli držati epidemioloških mjera. To je sigurno dalo nekog učinka i mislim da će i mjere dati određene učinke. To je već sada vidljivo. Osobno nisam protivnik da one budu i malo rigoroznije. Nisam pobornik da se sve zatvori, ali ipak neka ograničenja u ovim vremenima moraju postojati – govori nam dr. Ivić.

Komentirao je i punu splitsku Rivu zadnja 2 dana i sličnu situaciju u drugim dalmatinskim gradovima.

– Ne znam što bih vam na to rekao. Unatoč svemu tome broj oboljelih i teško bolesnik pada. Znači, zaista potrebno nam je vrlo malo discipline da bi nam bilo bolje i lakše. Zamislite kako bi bilo da se svi drže epidemioloških mjera – kazao je Ivić.

M. D. /foto screenshot

- Oglas -