Subota, 20 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotDOVIĐENJA DO IDUĆE GODINE Splitski TBF zaključili trodnevni Krafting party u Parku...

DOVIĐENJA DO IDUĆE GODINE Splitski TBF zaključili trodnevni Krafting party u Parku fra Jure Radića

Nakon tri dana gotovo cjelodnevnih druženja i programa, makarski Krafting festival zatvoren je u nedjelju koncertom splitskog TBF-a i još jednim velikim partyjem u prepunom Parku fra Jure Radića.

Od petka do nedjelje festival je posjetiteljima pružio priliku kušati 90 vrsta craft pive, veliki je interes vladao i za šankom s craft ginom ( kojem bi u budućnosti mogao pripasti i veći udio, sudeći po viđenom) a svi su gosti imali priliku probati slavonske domaće specijalitete, burgere, ‘pulled pork’ sendviče ili pivske kobasice, te kroz popodnevna događanja i specijalitete hrvatskih masterchefova – kuhali su Marin Rendić, Ivan Vukoja, Christian Misirača, Marko Palfi, sve je nadzirao Rene Bakalović a pripremali su se hrvatski ‘morski’ tapasi u raznim varijantama, brudet, hobotnica…ukratko od street fooda do pravih gastro-bisera, čak i craft kave koja se u nedjelju dijelila besplatno.

Podsjetimo i što se sve u glazbenom programu događalo proteklih dana – u petak su, uvodnog dana, publiku zabavljali B’s FUNstallation i Vojko V., subotnji program obilježili su Sunnysiders i Cubismo, a uoči splitskih hip hop velikana u nedjelju su posjetitelje zagrijali Ciotog, već dobro znani gosti Makarske i izvođači tradicionalne irske glazbe. Čitavo su vrijeme pomagali DJ-evi Vinyl Music Festivala, kao i naši domaće, provjerene snage Luka Jakir i Zoran Spajić. Bilo je tu, osim toga, društvenih nagradnih igara, predstavljeni su i stari zanati, a sve to uz veliku posjećenost domaćih ljudi te turista. Prema procjeni direktorice TZ Makarska, kroz park je u tri dana procirkuliralo više od 6.000 posjetitelja.

– Mi smo, kao Turistička zajednica, prezadovoljni odazivom gostiju i sugrađana makarskom Krafting festivalu, a ovoliko odaziva samo nam je dodatan poticaj da iduće godine budemo još bolji i festival obogatimo dodatnim sadržajima. Mene uistinu raduje što sam dobila odlične povratne ocjene od gostiju festival, jer su podjednako pohvalili i program i cjelokupnu organizaciju zbog čega se moram zahvaliti svim partnerima koji su sudjelovali zajedno s nama i pridonijeli uspjehu festivala. Ovog tjedna okrećemo se uređenju Parka fra Jure Radića kako bi u novom ruhu dočekao iduću veliku manifestaciju koja slijedi ovog mjeseca a to je Šumoteka, naša biblioteka na otvorenom gdje će se preko dana čitati knjige a navečer na platnu gledati filmovi. Zato koristim priliku pozvati sve naše sugrađane i goste u ovaj prelijepi park na platou Osejave za novo druženje kroz desetak dana – kazala je Hloverka Novak Srzić.
O.Franić

- Oglas -