Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKADOPUŠTENO KORIŠTENJE DJEČJIH IGRALIŠTA Na vjenčanjima i sprovodima može biti veći broj...

DOPUŠTENO KORIŠTENJE DJEČJIH IGRALIŠTA Na vjenčanjima i sprovodima može biti veći broj članova obitelji

Kako je i najavljeno danas tijekom redovite konferencije za novinare Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske objavljeni su detalji vezani uz nove odluke u sklopu popuštanja mjera. Riječ je o odlukama kojima se otvaraju dječja i sportska igrališta, te je dopušteno da veći broj osoba iz obitelji sudjeluje na vjenčanjima i pogrebima.

Naime, prema Odluci koja stupa na snagu od danas, a koju potpisuje načelnik stožera, ministar i potpredsjednik Vlade RH Davor Božinović, dječja igrališta, otvorena sportska igrališta te drugi sportski sadržaji na otvorenom mogu se koristiti uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera te posebnih preporuka i uputa koje Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavljuje na svojim mrežnim stranicama.

Uz poštivanje protuepidemijskih mjera te posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, sklapanje braka ili životnog partnerstva moći će se održavati u krugu obitelji i svjedoka te predstavnika službene osobe ili vjerske zajednice. Izmjenama odluke omogućeno je da na pogrebima mogu nazočiti članovi obitelji i predstavnik vjerske zajednice, a posljednji ispraćaji hrvatskih branitelja mogu se održavati uz vojne počasti.

M.D. / Foto: D.A.

- Oglas -