Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaMAKARSKADONACIJA MAKARSKOJ POLICIJI Josko Roščić uručio vrijednu tehničku opremu načelniku Dropuliću

DONACIJA MAKARSKOJ POLICIJI Josko Roščić uručio vrijednu tehničku opremu načelniku Dropuliću

U službenim prostorijama PP Makarska načelnik Općine Baška Voda g. Joško Roščić uručio je jučer donaciju načelniku PP Makarska Geniju Dropuliću. Radi se o donaciji tehničke opreme i to računalu, TV ekranu i pratećoj opremi.

Donacija je realizirana sukladno potpisanom sporazumu, a donirana tehnička oprema biti će instalirana u prostorijama za prijem stranaka, a sve u cilju poboljšanja informiranja i savjetovanja građana kao i turista.

U predviđenim video projekcijama građanima će se pružati informacije o radu policije, stanju sigurnosti i savjetima za samozaštito ponašanje. Prezentirane informacije odnositi će se i na druge prateće službe, te stručne službe gradova i općina s područja PP Makarska s važnim brojevima telefona za kontakte, te će se selektivno informirati i voditi ciljane kampanja za poboljšanje sigurnosti u prometu, prevenciji obiteljskog nasilja , prevenciji računalnih prevara, sigurnosti na moru, zaštiti od požara i drugim negativnim trendovima.

Nadalje, video projekcija sadržavati će osnovne informacije za strane turiste na više svjetskih jezika u kojima će im se pružiti informacije vezane za siguran boravak u Republici Hrvatskoj, te savjeti za samozaštito ponašanje i postupanje u slučaju problema i informacije o bojevima telefona za kontakt i traženje pomoći .

Navedena donacija dio je aktivnosti koje se obavljaju i na području drugih policijskih postaja, a sve s ciljem naglašavanja važnosti prevencije i partnerstva u lokalnoj zajednici, te transparentnosti rada u odnosu na građane i turiste – naglasili su iz PU Splitsko-dalmatinske.
MD/foto PU Splitsko-dalmatinska

- Oglas -