Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024
NaslovnicaNekategoriziranoDobre vijesti iz Gradskog muzeja Makarska: Ministarstvo kulture i medija dodijelilo sredstva...

Dobre vijesti iz Gradskog muzeja Makarska: Ministarstvo kulture i medija dodijelilo sredstva za katalog izložbe ‘Sv. Petar u Makarskoj’

U sklopu provođenja Javnog poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2024. godinu Ministarstvo kulture i medija RH dodijelilo je sredstva i Gradskom muzeju Makarska, javljaju iz muzeja.

Ministarstvo je podržalo izložbeni program Muzeja osiguravajući sredstva za sufinanciranje kataloga izložbe “Sv. Petar u Makarskoj” koja je planirana za listopad ove godine. Autor izložbe je Marinko Tomasović, a publika će moći vidjeti bogatstvo i značaj arheoloških nalaza sa lokaliteta Sv. Petar.

Uz 2.000,00 eura za ovu namjenu, Ministarstvo kulture i medija RH sufinancira investicijski program Gradskog muzeja Makarska – Nabava računalnog servera.

– Realizacijom ove investicije, GMM će se uspješnije uključiti u digitalizacijske procese koji su sve prisutniji u muzejskoj djelatnosti na razini cijele Republike Hrvatske, poručuju iz Gradskog muzeja Makarska.
MD/foto Grad Makarska

- Oglas -