Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKADelfin tours nakon 32 godine ipak još ostaje u prostoru: U natječaju...

Delfin tours nakon 32 godine ipak još ostaje u prostoru: U natječaju Grad naveo krivi kućni broj

Turistička agencija Delfin tours koja već 32 godine posluje na gradskoj rivi ipak će dobiti mogućnost produljenja zakupa poslovnog prostora koji se, zajedno s ostalih 13 prostora, stavio na javni natječaj koji je završio jučer.

Razlog je greška: u natječaju je u zakup dan prostor s drugim kućnim brojem od onoga na kojemu se nalazi agencija odnosno na koji su im do sada stizali računi. Dugogodišnji zakupac zaključio je, logično, da njihov prostor nije na natječaju te su otišli u gradsku upravu gdje su doznali da im je promijenjena adresa i da su sada na kućnom broju 22.

– Vjerojatno se radi o zavaravanju protivnika, jer su nam iste službe poslale račun na drugu adresu, napisali su zakupci u kratkom dopisu kojega je na sjednici Gradskog vijeća pročitao HDZ-ov vijećnik Marko Ožić Bebek.

Lara Rakušić Ivanković, pročelnica Odjela za opće poslove i imovinu grada rekla je kako su se po sili zakona mijenjale adrese te kako se više ne mogu dodjeljivati brojevi po ulazu u zgradu nego svaki poslovni prostor mora imati svoj kućni broj.

Doznali smo da je Grad ipak izuzeo sporni prostor iz natječaja zbog ove situacije te će zakupci dobiti još godinu dana do novog natječaja. Inače, u natječaju je za ovaj poslovni prostor navedena posve druga namjena. Naime, gradska vlast sada u prostoru dugogodišnje turističke agencije vidi trgovinu kozmetikom i toaletnim proizvodima.

Gradonačelnik Zoran Paunović je Bebeku poručio da su im ostavili vrući krumpir jer je zakonska obveza za natječaje došla s izmjenama zakona 2018.godine. Po njima gradonačelnik određuje namjenu poslovnih prostora te se isti daju u 5-godišnji zakup (maksimalno jednom produljen na ukupnih 10 godina) temeljem natječaja.

– Nije tu samo Delfin tours nego i Tourist biro, Flamingo… Svima je promijenjena namjena. Nažalost, na natječaj se može javiti bilo tko iz Zagreba, Osijeka te konkurirati, odvratio je Paunović.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -