Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKADAN GRADA Makarane čeka bogat kulturno zabavni i sportski program u listopadu

DAN GRADA Makarane čeka bogat kulturno zabavni i sportski program u listopadu

Bogatim programom kroz mjesec listopad u Makarskoj se obilježava Dan grada, a upravo je objavljen i službeni materijal s popisom događanja.

Makarske udruge i institucije pripremile su niz događanja za svačiji ukus, a do kraja ovog tjedna predstoji putopisno predavanje Tomice Kristića u petak, te natjecanje u ribolovu Kup Makarska.

U idućim tjednima, pak, predstoje književne večeri i gostovanja Krešimira Mišaka, Jasena Boke i Damira Hoyke u organizaciji makarske gradske knjižnice, Matica hrvatska donosi večer makarskih pjesnika i predavanje o gradskoj luci kroz oči povjesničara, dok Galerija Gojak donosi tradicionalnu likovnu koloniju te izložbu slika Petra Andrijaševića uz poeziju Veljka Barbierija.

Između ostalog, čekaju nas Dani otvorenih vrata te proslava 20 godina DAUP Orion, tradicionalna dodjela nagrada volonterima, a vrlo zanimljivo biti će i predstavljanje spektakularnih rezultata arheoloških istraživanja na poluotoku Sv Petar.

Osim toga, biti će organizirane pješačke ture i obilasci za građane, futsal turnir, veslači Biokova obilježiti će važnu obljetnicu, a više detalja pogledajte na plakatu.

M. D. /foto MD/Grad Makarska

- Oglas -