Ponedjeljak, 15 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaDAN D Od sutra poznato zatvaraju li se zaista ugostiteljski objekti i...

DAN D Od sutra poznato zatvaraju li se zaista ugostiteljski objekti i teretane

Kako piše Index, Stožer planira zatvoriti ugostiteljske objekte, ali bi ostavio mogućnost dostave hrane. Zasad nije izgledno da bi se udovoljilo produljenju radnog vremena restoranima za dostavu na dulje od 22 sata jer postoji bojazan da bi se time poticala okupljanja u privatnim prostorima. A zabrana prodaje alkohola od 22 sata do 6 ujutro ne bi se mijenjala.

Portal nadalje navodi kako je planirano da okupljanja na otvorenom ostanu na postojećim brojkama, dok se ona u zatvorenim prostorima ne bi smjela održavati. Radno vrijeme trgovina ne bi se diralo, ali bi se provodila jača kontrola broja ljudi u njima, a u skladu s propisanim po kvadratnom metru. I šoping centri bi nastavili raditi kao do sada.

U novom setu mjera, prema informacijama kojima raspolaže Index, išlo bi se i na smanjivanje broja putnika u javnom prijevozu, a epidemiolozi zagovaraju da to bude 25 posto ukupnog kapaciteta. Epidemiolozi zagovaraju i zatvaranje teretana, no zasad nije jasno hoće li se njihovom zahtjevu udovoljiti.

M. D. /foto M. D.

- Oglas -