Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaDamir Hoyka predstavio Pustolovine Tizi Emili mladim Makaranima

Damir Hoyka predstavio Pustolovine Tizi Emili mladim Makaranima

Jedna od temeljnih ideja i svrha ovog romana je da svi imamo sposobnosti učiniti svijet boljim mjestom, samo te sposobnosti trebamo sami otkriti i razviti – kazao je naš proslavljeni fotograf Damir Hoyka na predstavljanju svog romana ‘Pustolovine Tizi Enili: Eksperiment’.

Predstavljen u sklopu programa obilježavanja Dana grada Makarske, roman Damira Hoyke privukao je brojnu djecu, baš kao i one starije, u dvorište kod Gradske galerije Antuna Gojaka. U ime domaćina i organizatora Gradske knjižnice Makarska program je vodila ravnateljica Ana Duvnjak, dok je u ime Grada okupljene pozdravila zamjenica gradonačelnika Antonia Radić Brkan, koja je ujedno i službeno otvorila događanja u sklopu Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Makarska.

Sam roman prati 10-godišnjakinju Tizi Enili, koja s roditeljima, vrhunskim znanstvenicima, živi u izmišljenom gradu Gea na istoimenu otoku, gdje pohađa školu u sklopu znanstvenog instituta kojem je misija čovječanstvu omogućiti kvalitetniji život i napredak.

U publici su ovaj put bili i brojni Tizini vršnjaci iz Makarske, odnosno učenici trećih i četvrtih razreda gradskih osnovnih škola koji su došli zajedno s uliteljicama i knjižničarkama, dok je uvodni dio romana pročitala učenica Zita Žanetić.

MD/ foto MD

- Oglas -