Ponedjeljak, 11 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaDALMACIJA Zbog večere u kninskom hotelu Ivan kažnjen 55-godišnjak, na večeri bio...

DALMACIJA Zbog večere u kninskom hotelu Ivan kažnjen 55-godišnjak, na večeri bio i dožupan

Policija je prekršajno kaznila 55-godišnjaka tereteći ga da je prekršio epidemiološke mjere prilikom organiziranja večere u kninskom hotelu Ivan na kojoj je sudjelovao i šibensko-kninski dožupan Nikola Blažević.

Policijskim istraživanjem utvrđeno je da je 55-godišnjak organizirajući večeru kojoj je nazočilo ukupno sedam osoba iz različitih kućanstava prekršio ograničenja koja se odnose na privatna okupljanja donesena odlukom Nacionalnog Stožera Civilne zaštite radi sprječavanja širenja i prenošenja kronavirusa.

Zbog toga mu je uručen prekršajni nalog, izvijestila je šibenska policija koja je postupanje dovršila u suradnji s Državnim inspektoratom.

Prekršajni nalog uručen je i 49-godišnjaku koji je tijekom večere obaviješten od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo da mu je određena mjera samoizolacije ali je unatoč tome ostao na večeri, odnosno nije se odmah najkraćim putem uputio do mjesta predviđenog za samoizolaciju.

Policija napominje da je Državni inspektorat preuzeo postupanje u odnosu na obavljanje ugostiteljske djelatnosti suprotno odluka Stožera Civilne zaštite.

Blažević je nekoliko dana nakon što je fotografija sa sporne večere objavljena u medijima ponudio ostavku na mjesto načelnika županijskog stožera civilne zaštite zbog osobnih razloga. Tvrdio je da nije kršio nikakve mjere te da večera nije organizirana u restoranu hotela već u ‘nečijoj kući’.

Hina

- Oglas -