Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNODALMACIJA, 3.SVIBNJA: U Makarskoj nema novozaraženih, u županiji jedan novooboljeli i jedna...

DALMACIJA, 3.SVIBNJA: U Makarskoj nema novozaraženih, u županiji jedan novooboljeli i jedna preminula osoba

Prema izvješću KBC-a Split preminula je jedna ženska osoba starije životne dobi (96 godina). Osoba je bila korisnica doma za starije i nemoćne osobe Split, smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici. Uz nekoliko teških kroničnih bolesti osoba je bila pozitivna i na covid infekciju.

Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 144 obrađena testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije jedna je novooboljela osoba s područja Splita zaražena korona virusom. Novooboljela osoba je zdravstveni djelatnik KBC-a Split (medicinska sestra).

U odnosu na jučerašnji dan još je 11 osoba izliječeno od korona virusa te je do sada ukupno izliječeno 289 osoba. 83 osobe su hospitalizirane. 104 zdravstvena djelatnika se nalaze u samoizolaciji. 9 osoba je na respiratoru i to 6 iz Splitsko-dalmatinske županije i 3 iz Šibensko-kninske županije. 12 osoba se nalazi u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 499 slučajeva zaraze  korona virusom – priopćio je Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

M.D. / ilustracija M.D.

- Oglas -