Ponedjeljak, 11 prosinca, 2023
NaslovnicaMAKARSKACrveni križ prikuplja humanitarnu pomoć za izbjeglice iz Ukrajine

Crveni križ prikuplja humanitarnu pomoć za izbjeglice iz Ukrajine

Od ponedjeljka 14.ožujka pa sve do petka 15.travnja Crveni križ Makarska će u privremeno doniranom prostoru na Kačićevom trgu ( bivša pekara Palma ), radnim danom , u vremenu od 9 do 12h i od 15 do 18h prikupljati navedene artikle.

Od hrane to su brašno, ulje, riža, šećer, kuhinjska sol, tjestenina, riblja konzerva, mesna konzerva, mermelada, juha u vrećici.

Od higijene to su sapun za ruke, gel za tuširanje, šampon za kosu, pasta za zube, četkica za zube, higijenski ulošci, jednokratni brijači aparati.

Od dječjih paketa to su pelene, krema za djecu, šampon za djecu, pasta za zube, četkica za zube, hrana za bebe, žitne kašice, pahuljice, higijenske vlažne maramice.

Od radnog materijala to su razne baterije, svjetiljke, prijenosni punjači, punjači za mobitel svih vrsta, zavoji, flasteri, sanitetski materijal, konop 10 m, selotejp crveni-žuti, zaštitne rukavice, vreće za spavanje, šator, podloge za spavanje, termo folije, tablet računala.

Prvu pošiljku pomoći otpremiti će Thomas Mravičić koji se s ovom inicijativom javio Crvenom križu, a planira se obaviti to koncem tjedna.

M.D./foto M.D.

 

 

- Oglas -