Nedjelja, 14 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKACRKVA INVESTIRA Na franjevačkom zemljištu gradi se do 70 parkirnih mjesta i...

CRKVA INVESTIRA Na franjevačkom zemljištu gradi se do 70 parkirnih mjesta i uređuje gradski park

U samom centru grada, na zemljištu Franjevačke provincije Presvetog otkupitelja, gradi se parkiralište s, kako smo doznali iz Provincije, 65 do 70 parkirnih mjesta. Do ovog smo podatka došli preko bivšeg gvardijana fra Ante Čove, koji nam pak informaciju prenio od ekonoma Provincije fra Borisa Čarića.

Kako tvrdi franjevački ekonom, gradit će se rečeni broj parking mjesta, no sve u sklopu parka. – Planira se sadnja stabala i općenito ozelenjavanje, tako da nije riječ samo o parkingu. A parking će biti primarno namijenjen studentima i profesorima, a tek kad se zadovolje te potrebe može se ići na pružanje usluge parkinga ostalim građanima. Provincija ima cijeli projekt, a detaljnije možete doznati iz gradskog Ureda za urbanizam koji izdaje dozvolu i od kojih možete tražiti uvid u dozvolu, prenio nam je dostupne informacije fra Čovo koji je dugo bio gvardijan makarskog Franjevačkog samostana.

Kada dobijemo podatke iz Grada, odnosno detalje iz dozvole, svakako ćemo objaviti.

Postoji li nekakav dogovor između Provincije i Grada Makarska u smislu da bi se dio parkinga osigurao za gradske potrebe, jer grad ima veliki problem s prometom u mirovanju i nedvojbeno će uskoro i sam morati ići u ovakve infrastrukturne projekte?

Pokušali smo doći do gradonačelnika Zorana Paunovića, ali do zaključenja pisanja članka nismo uspjeli.

Inače, broj parkirnih mjesta koje se grade otprilike je ekvivalent parkingu na Osejavi gdje ima 80-ak parkirnih mjesta. Sama riva ima oko 130 do 140 parking mjesta, što znači da ukupno na rivi, zajedno s parkingom na platou Osejave, imamo oko 250 mjesta za vozila.

Nije nam poznat ni podatak u kojem bi se roku završilo parkiralište, međutim, realno je očekivati da će pred sezonu biti zgotovljen parking sa zelenom oazom koju najavljuju u sklopu projekta.

Ivona Ćirak /foto O.Franić

- Oglas -