Petak, 23 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaCondé Nast Traveller i Telegraph predstavili najzanimljivije otoke na Jadranu

Condé Nast Traveller i Telegraph predstavili najzanimljivije otoke na Jadranu

Britanski mediji Condé Nast Traveller i Telegraph specijalizirani za lifestyle teme i putovanja objavili su dva priloga o najljepšim hrvatskim otocima koji pružaju jedinstvenu sinergiju tradicije i povijesti te opuštenog stila života, izvijestila je Darija Reić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Londonu. Objavljeni prilozi „Croatia islands: the 15 best“ u Condé Nast Travelleru te „Why Croatia offers the Med’s ultimate island-hopping adventure“ u Telegraphu rezultat su suradnje Predstavništva HTZ-a u Londonu s uredništvima istaknutih medija te novinarkama Jane Foster i Mary Novakovich.

Prilog u Condé Nast Travelleru otkriva 15 tajnovitih, ali i prepoznatljivih otoka koji garantiraju nezaboravan i autentičan odmor izvan užurbanih turističkih žarišta. Autorica Jane Foster na popis je stavila odabrane otoke istaknute eno-gastronomske ponude, umjetničkog stvaralaštva, idiličnih pejzaža te aktivnih doživljaja. Neki od njih su Dugi Otok, Vis, Korčula, Šipan, Mljet, Obonjan, Kornati, Lošinj, Sveti Klement, Pag i Veliki Brijun, a aktivnosti se kreću od degustacije Paškog sira i kvalitetne janjetine, bicikliranja na ‘najzelenijem hrvatskom otoku’ Mljetu, do degustacije vina Pošip na Korčuli i uživanju u pješčanim uvalama na Rabu.

Hrvatski otoci predstavljeni su kao idealan spoj raznovrsnih iskustava po mjeri svakog britanskog posjetitelja. Jane Foster autorica je i novinarka te dugogodišnja suradnica najčitanijih britanskih medija. Slijedom kontinuiranog predstavljanja ljepota i posebnosti Hrvatske kao destinacije u britanskoj javnosti, ove godine je i dobitnica nagrade ‘Zlatna penkala‘.

U Telegraphovom vodiču kroz hrvatske otoke naslova „Zašto Hrvatska nudi vrhunsku otočnu avanturu” objavljenog proteklog vikenda, izdvojene su destinacije koje svaki turist ove godine treba upoznati. Preporučuje se 12 dana posvećenih istraživanju otoka i hrvatske obale koja idealnim trajektnim vezama pruža ono najbolje od Kvarnera, Zadarske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije. Avantura započinje u Rijeci te se nastavlja upoznavanjem Krka i Raba, povezuje se sa Zadrom te bogatstvom paških doživljaja, dok u središnjoj Dalmaciji opširno prikazuje blagodati Hvara i Brača.

U južnoj Dalmaciji jedinstveni opus posvećen je Korčuli i Mljetu, a izdvojeno je i 10 najistaknutijih znamenitosti u Dubrovniku. Mary Novakovich je nagrađivana novinarka i autorica specijalizirana za Hrvatsku destinacijsku ponudu koja surađuje s brojnim najistaknutijim britanskim medijima od Timesa, Guardiana, Telegrapha do Conde Nast Travellera.

MD/foto Pixabay

 

- Oglas -