Nedjelja, 14 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaČIŠĆENJE GRAFITA Oporba o pozivu gradonačelnika: Nećemo sudjelovati u performansu

ČIŠĆENJE GRAFITA Oporba o pozivu gradonačelnika: Nećemo sudjelovati u performansu

Za danas u 11 sati gradonačelnik Zoran Paunović zakazao je akciju uklanjanja grafita na koju je sad pozvao i građane, nakon što je nedavno, na sjednici Gradskog vijeća, pozvao vijećnike (i članove HDZ-a!) da zajednički očiste pročelje od uvredljivih poruka i nacističkih simbola.

Iako su se vijećnici, i vlast i oporba, složili da ovaj vandalski čin treba oštro osuditi, po pitanju akcije uklanjanja grafita ne dijele gradonačelnikovo oduševljenje ovom neobičnom idejom da fasadu čiste građani umjesto tvrtka koja se time profesionalno bavi.

Naime, Juru Brkana, predsjednika HDZ-a, upitali smo pridružuje li se danas ovoj akciji on sam, i(li) njegove stranačke kolege…

– Nema šanse! Neću sudjelovati u njegovim patetičnim performansima i kuknjavi. Gradonačelnik grada s proračunom 25 milijuna eura koji nije u stanju ukloniti grafite kako spada nije u stanju voditi grad, kazao je Brkan.

Iz NLO-a poručuju da ni oni nemaju nikakvu namjeru doći na akciju uklanjanja grafita.

– Još jednom oštro osuđujemo svaki vandalizam, ali pozivu gradonačelnika NLO se neće odazvati. U Makarskoj postoji tvrtka koja profesionalno obavlja čišćenje i nema razloga da se uklanjanju grafita nije odmah pristupilo. Sama sam u više navrata sudjelovala u čišćenju brojnih grafita po nepristupačnom terenu na Osejavi, ali uklanjanje grafita s pročelja zgrada u staroj gradskoj jezgri treba prepustiti profesionalcima. Čistoća je ogledalo grada i jako mi je žao što se upravo na tome štedi, poručila je Ivana Miočević Franić, vijećnica NLO-a.

Ivona Ćirak /foto M.D.

 

- Oglas -