Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNOCIJEPI SE I TI Nakon "masovke" u subotu, imat ćemo 40 posto...

CIJEPI SE I TI Nakon “masovke” u subotu, imat ćemo 40 posto cijepljenih i adut za super sezonu

Kako smo pisali, sutra, u subotu, organizirano je masovno cijepljenje za koje su Grad Makarska i TZ Makarska, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo, osigurali 3000 doza cjepiva. Kako doznajemo, do sada je prijavljeno 1700 turističkih djelatnika, od hotelskih radnika pa do ugostitelja, a doznali smo da se radi o cjepivima Pfizer i Moderna.

S obzirom na dogovorenu dinamiku cijepljenja, svi stanovnici Makarskog primorja (od općine Brela do općine Gradac, op.a.) koji imaju namjeru cijepiti se, a nisu se prijavili, mogu doći iza 14 sati i ponijeti sa sobom osobnu i zdravstvenu iskaznicu.

Podsjetimo, prije neka tri tjedna pisali smo o visokoj stopi procijepljenosti na Makarskoj rivijeri koja je već tada bila dosegla skoro 30 posto. S obzirom na dinamiku cijepljenja u prethodna tri tjedna, moglo se procijepiti još barem 1500 stanovnika. Dodamo li tome brojku od 1700, ili čak i 1500, radi se o respektabilnoj brojci zaključno sa 15.svibnja.

Dakle, ako uključimo i subotu, i ako sve prođe po planu, imat ćemo 40 posto cijepljene populacije! Točne brojke imat ćemo, kako doznajemo iz TZ-a, idući tjedan, kao i brojke populacije koja je preboljela. Procjena liječnika obiteljske medicine je da je koronu prebolio svaki treći stanovnik.

Sve skupa, Makarsko primorje, uza sve ostale mjere i uz značajno smanjenu 2-tjednu incidenciju, moglo bi vrlo skoro biti sigurna turistička destinacija!

Ivona Ćirak

- Oglas -