Četvrtak, 23 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAČETVRTAK Postani e-građanin u udruzi Sunce, u sklopu Dana otvorenih vrata udruga

ČETVRTAK Postani e-građanin u udruzi Sunce, u sklopu Dana otvorenih vrata udruga

U sklopu manifestacije Dani otvorenih vrata udruga, u četvrtak ujutro će u udruzi Sunce (Marulićeva 5) član udruge Zvonko Puharić pomagati oko ostvarivanja usluge e-građana ibto od 9 do 11 sati.

-Tijekom pandemije COVIDa 19, posebno u vrijeme kada su naše ranjive skupine bile dodatno izolirane (nije bilo druženja u Udruzi, izlazaka u društvo…), uvidjeli smo da je savladavanje informatičkih vještina neophodno za ravnopravno sudjelovanje naših članova i korisnika u građanskom životu.

Pokazalo se koliko je problematično slabije poznavanje informatičkih vještina za pristup službenim osobnim dokumentima i drugim informacijama koji su nam potrebni u raznim situacijama.

Jedan od korisnih servisa za savladavanje ovog problema je zasigurno sustav e-Građanin, uspostavljen je od strane Vlade Republike Hrvatske s ciljem modernizacije, pojednostavljenja i ubrzanja komunikacije građana i javnog sektora te povećanja transparentnosti pružanja javnih usluga.

Stoga smo u sklopu ovogodišnjih Dana otvorenih vrata udruge odlučili pomoći našim korisnicima, članovima njihovih obitelji, skrbnicima da se prijave u ovaj sustav kako bi im olakšali pristup dokumentaciji, informacijama i omogućili njihovu uključenost.

Zvonko je i sam osoba s invaliditetom te želimo i na taj način naglasiti dostupnost ove usluge – obavještavaju iz Udruge Sunce.
M. D. /foto MD /Udruga Sunce

- Oglas -