Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaČETIRI GODINE BEZ PRINCEA: Najavljena reizdanja albuma pop ikone.

ČETIRI GODINE BEZ PRINCEA: Najavljena reizdanja albuma pop ikone.

U povodu četvrte godišnjice smrti glazbene pop ikone Princea, The Prince Estate u partnerstvu s Legacy Recordings, najavili su nova reizdanja njegovih albuma čiji je izlazak najavljen za 29. svibnja.

Američki glazbeni superstar Prince, jedan od najutjecajnijih glazbenika svoga vremena, autor hitova “Purple Rain” i “Kiss,” umro je 21. travnja 2016. u svojoj kući u Paisley Parku u Minnesoti u 57. godini.

Rođen kao Prince Rogers Nelson 7. lipnja 1958., visok samo 1,58 m, bio je čudo od djeteta koji je prvu pjesmu napisao sa sedam godina. Pjevač, skladatelj, multinstumentalist, producent, aranžer i povremeni glumac, Prince je bio jedan od najpopularnijih, najinovativnijih i najutjecajnijih glazbenika svoga doba.

Njegov epohalni album iz 1984. “Purple Rain” s istoimenim hitom, ali i singlovima  “When Doves Cry” i “Let’s Go Crazy” prodan je u više do 13 milijuna primjeraka i jedan je od najboljih albuma dekade. Prodao je u karijeri više od 100 milijuna albuma, osvojio sedam Grammyja i Oscara za pjesmu “Purple Rain” za film u kojem je sam glumio.

U povodu četvrte godišnjice njegove smrti, The Prince Estate u partnerstvu s Legacy Recordings, najavili su nova reizdanja Princea čiji je izlazak planiran za 29. svibnja, a uključuju studijske albume “The Rainbow Children” (2001.), “One Nite Alone… (2002.), te prve službene live albume nastale na turneji između ta dva albuma.

4 LP set “One Nite Alone…Live!” i dvostruki LP “One Nite Alone: The Aftershow…It Ain’t Over!” prvi će put biti objavljeni na limitiranom ljubičastom vinilu.  “The Rainbow Children” će biti dostupan na CD-u prvi puta nakon više desetaka godina, baš kao i na limitiranom dvostrukom LP-u.

Prvi put će biti dostupna i kolekcija od 5 CD-ova, “Up All Nite with Prince: The One Nite Alone Collection”, uz knjižicu od 48 stranica, a izdanje uključuje i bonus DVD “Prince Live at The Aladdin Las Vegas”.

Live nastupe Princea može se pogledati na poveznici https://www.youtube.com/playlist?list=PLrwXzbX3SWnvZ9XRtu8G3fTZiD-uyMreu.

Tim povodom, diskografski izdavač Menart sva trenutno dostupna izdanja Princea do 28. travnja nudi po posebnim cijenama uz popust od 20 posto.

(Hina)

- Oglas -