Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaCentar izvrsnosti SDŽ: Do 8. svibnja otvorene su prijave na testiranje za...

Centar izvrsnosti SDŽ: Do 8. svibnja otvorene su prijave na testiranje za upis u programe matematike, prirodoslovlja, novih tehnologija i informatike

Kako javljaju iz Centra izvrsnosti SD županije, prijave na testiranje za upis učenika u programe CI matematike, prirodoslovlja, novih tehnologija i informatike za školsku godinu 2023./2024. otvorene su do 8. svibnja, a na testiranje se prijavljuje razred koji učenici pohađaju u ovoj školskoj godini.

Zainteresirane učenike na testiranje prijavljuju matične škole, a za program CI matematike učenici se mogu prijaviti već u petom razredu, dok za ostale programe polaznici moraju biti u šestom razredu pa na dalje.

Učenici se u školi mogu javiti razrednicima, nastavnicima ili stručnoj službi koji će ih uputiti na zaduženu osobu za prijave, koje se i ove godine provode kroz aplikaciju MIA. Prijaviti se mogu i učenici koji ne prolaze odličnim uspjehom, a koji možda i ne znaju da su potencijalno daroviti.

Testiranje za sudjelovanje u programu novih tehnologija i informatike planirano je za 20. svibnja 2023., a testiranje za programe matematike i prirodoslovlja za 27. svibnja 2023.

Programi Centra izvrsnosti SDŽ provode se subotom u školama domaćinima i nude priliku djeci i mladima za razvoj znanja i vještina u području interesa, ali i za druženje i povezivanje s vršnjacima s istim interesima. U prošloj školskoj godini u programima Centra izvrsnosti matematike, prirodoslovlja, novih tehnologija i informatike sudjelovalo je više od 500 polaznika i 130 mentora.

Detaljne informacije o upisima i testiranjima za novu školsku godinu mogu se dobiti na web stranici ili slanjem emaila na info@ci-sdz.hr.
MD/foto: CI SDŽ

- Oglas -