Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKAČak dvije godine nakon nove sistematizacije Grad raspisuje natječaj za pročelnike. Evo...

Čak dvije godine nakon nove sistematizacije Grad raspisuje natječaj za pročelnike. Evo uvjeta:

Grad Makarska je napokon objavio natječaj za mjesta pročelnika triju gradskih odjela i voditelja odnosno voditeljice Odjela za reviziju. Riječ je o Upravnom odjelu za javne potrebe i društvene djelatnosti, Odjelu za financije, proračun i naplatu potraživanja te Odjela za razvoj grada. Neobično je da se ne raspisuje natječaj i za pročelnika ili pročelnicu Odjela za imovunu grada i opće poslove, na čelu kojega je sada kao privremena pročelnica Lara Rakušić Ivanković. Zašto ne ide natječaj za ovo radno mjesto i hoće li se raspisati, nije poznato.

Što se tiče odjela kojem je na čelu bila Sandra Vranješ, koja je prešla u Glazbenu školu, uvjet je da bude, uz ostalo, magistar struke ili stručni specijalist pravne ili ekonomske struke. Pročelnik Odjela za financije treba biti magistar struke ili stručni specijalist ekonomske struke, a što se tiče Odjela za razvoj grada, kandidat mora biti magistar struke ili stručni specijalist pravne, građevinske ili arhitektonske struke. Navode se kao uvjet i organizacijske sposobnosti i komunikacijske vještine potrebne za uspješno upravljanje
tijelom.

Voditelj Ureda za unutarnju reviziju treba biti magistar struke ili stručni specijalist ekonomske struke.

Koliko je vlasti važan Odjel za razvoj grada, inače najbrojniji odjel, vidi se i po tome što kandidat mora navesti viziju rads upravnog odjela. Naime, trebaju navesti promišljanje o postojećem stanju i daljnjem ruzvoju za područje rada radnog mjesta za koji se natječu, što podrazumijeva nekakvo predznanje.
Trenutno je na čelu ovog odjela Matko Lovreta, dok financije vodi Ivana Kraljević Radalj.
Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -