Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaČAK 13 POŽARA NA PODRUČJU ŽUPANIJE Imotski vatrogasci intervenirali sedam puta, Podgorani...

ČAK 13 POŽARA NA PODRUČJU ŽUPANIJE Imotski vatrogasci intervenirali sedam puta, Podgorani dvaput

Od ponedjeljka ujutro do utorka na području Županije splitsko-dalmatinske, osim vatre na Dinari koji se proširila s područja BiH, izbilo je još 13 požara na otvorenom prostoru, izvještava Vatrogasni obavještajni centar. Samo je Javna vatrogasna postrojba Imotski intervenirala u sedam požara – piše Slobodna Dalmacija.

Prvo su izašli na teren oko Crvenog jezera gdje je iza 14 satu buknuo požar u kojem je izgorjela manja površina trave i niskog raslinja. Zatim su u Gudeljima,  Podbablje Gornje oko 16 sati imali požar hrastove šume i niskog raslinja koji je progutao 5 hektara.

Niti sat kasnije su na predjelu Kljenovac u Lokvičićima gasili 2 hektara niskog raslinja u hrastovoj šumi. Oko 18.56 su morali izaći u Vinjane Gornje, na predio Galići, gdje je planula trava i nisko raslinje. Malo iza ponoći u Vinjanima Donjim gasili su travu i jedno neregistrirano vozilo.

U Runovićima su bili oko 22.24  kada je izbio plamen u travi i borovoj šumi koji su gasili do 2 sata iza ponoći. Izgorjela su 2 hektara površine. Napuštena škola u Glavini Donjoj planula je oko 23.32 sati te su uspjeli savladati vatru oko 1.35 sati.

Pripadnici DVD Podgora imali su dva požara. U Podgori, na području Vela Doca, malo prije podne je buknuo plamen u kojem je opožareno 40 metara četvornih trave i makije. Oko 14 sati je na predjelu Rudelj izgorjelo 2100 metara četvornih trave i niskog raslinja.

Hrastovina i trava gorjele su u Biskom,  zaseok Šimundža. Vatra je izbila oko 13 sati i progutala 8 hektara površine. Pogasili su je pripadnici DVD Trilj uz pomoć aviona u 19.15 sati. U Docu donjem je opožareno 3000 metara četvornih niskog raslinja, požar je izbio oko 13 sati, a u kratkom roku su ga pogasili vatrogasci DVD Gata.

U Žeževici, zaseok Bolčići je izgorjelo 1000 metara četvornih trave i niskog raslinja koje su oko 19 sati pogasili pripadnici DVD Zadvarje. Na Svilaji, predio Otišić, požar koji je izbio prošlog tjedna ponovno se aktivirao jučer te se područje nadzire do daljnjega – objavila je Slobodna Dalmacija.

 

- Oglas -