Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaRIVIJERABaška VodaBURA U KRVAVICI Inspektori zapečatili marinu Ramova

BURA U KRVAVICI Inspektori zapečatili marinu Ramova

Nakon dolaska djelatnika Ministarstva pomorstva, prometa i veza danas (ponedjeljak) je zabranjen rad marine Ramova u Krvavici.

Kako nam je u telefonskom razgovoru potvrdila tajnica PŠRD Ramova Tina Jerković Čizmić, zapečaćeni su uredski prostori i restoran u popularnom odredištu koje raspolaže s oko 250 vezova, ali koje već 12 godina posluje bez koncesije, koju nije moglo dobiti od Splitsko dalmatinske županije prije nego li se njena namjena iz sportske u nautičku luku ne izmijeni u Prostornom planu Općine Baška Voda, što se do danas nije dogodilo. – Inspektor nas je iznenadio, boravio je tu četiri puna sata i mi smo mu dali svu dokumentaciju, no na kraju je rekao da nas mora zapečatiti i zabraniti svaki daljnji rad kako u PŠRD Ramova, tako i u Ramovi d.o.o.

Čekamo njegovo rješenje na koje ćemo se moći žaliti, ali sada ne smijemo dalje raditi. S druge strane, moramo ostati čuvati brodove jer imamo obaveze, sklopljene ugovore s ljudima, dosta je tu stranaca i zato smo se organizirali ostati ovdje u luci – kazala nam je tajnica PŠRD Ramova Tina Jerković Čizmić. U izjavi koju je dao za Slobodnu Dalmaciju, pročelnik Splitsko dalmatinske županije za pomorstvo i turizam Stipe Čogelja kazao je da je u pitanju uvođenje reda na pomorskom dobru. – Splitsko-dalmatinska županija zalaže se za pravno i legalno poslovanje, pa smo stoga i pokrenuli projekt “Pomorsko dobro”. I mogu najaviti nove akcije – kazao je Čogelja za Slobodnu Dalmaciju.

O.F.

- Oglas -