Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaBURA OŠINULA OTVARANJE TUČEPSKE KA KULTURE Scenografija pala nakon jakog refula, udarac...

BURA OŠINULA OTVARANJE TUČEPSKE KA KULTURE Scenografija pala nakon jakog refula, udarac dobila i glumica Ana Maras

Pred dvjestotinjak prijatelja posjetitelja u petak je u Sridi Sela na Moči svečano otvorena 15. ka Kultura u Tučepskin zaselcima. Manifestaciju koja, zbog nevidljive pošasti zvane Covid 19, svoje jubilarno izdanje doživljava u nešto skraćenijem formatu od tri događanja u kolovozu, otvorila je predstava redatelja Ivana Lea Leme ‘Cabaret preko veze’ s izvrsnom glumačkom postavom.

Nakon svečanog djela otvorenja i izvedbe himne na trubi prof. Tonča Puharića, podizanja festivalske zastave i najavnih riječi organizatora, na scenu su stupile naše poznate glumice Ana Maras Harmander, Jelena Miholjević, Mila Elegović i Linda Begonja. Unatoč povremenim refulima bure, glumice su na impresivan način publici plele priču o sudbinama četiriju hrvatskih žena koje svoj život grade pomoću tako popularnih veza i vezica te tako, svaka na svoj način, izlaze na kraj s vlastitom svakodnevnicom.

Njihovi monolozi u formi stand-up komedije publiku su nasmijavali tijekom cijele predstave koja je koprodukcija dvaju kazališnih kuća, Kerempuha i Moruzgve. I nema sumnje kako bi ovacije glumačkoj postavi trajale dugo da se nije dogodio nesretan slučaj koji je poremetio dotad sjajnu večer u Sridi Sela. Par minuta prije kraja predstave jaki reful bure srušio je konstrukciju na scenu, a udarac je dobila i glumica Ana Maras Harmander. Srećom je s glumicom, doznajemo, sve u redu – prvo joj je na mjestu događaja priskučio u pomoć liječnik dr. Damir Eljuga, a potom je Maras Harmander preventivno pregledana i na Hitnoj medicinskoj pomoći u Makarskoj – doznajemo od organizatora.

-‘Cabaret preko veze’  je u povijesti ‘Ka Kulture’ bila 61. odigrana predstava. Odlične glumice, odlična gluma, u zahtjevnom kazališnom izričaju.  Gledatelji su čestim pljeskom nagrađivali ugođaj koji je refulima ometala bura.  Nažalost je ona je svojom nepredvidljivošću, nažalost,  po prvi put na „kKuTz“-u izazvala i nezgodu. Žalimo i ne ponovilo se! – prokomentirao je umjetnički ravnatelj Ivica Mijačika.
M.D. / foto M.D.

- Oglas -