Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaAKTUALNOBrkan predlaže Paunoviću referendum oko Peškere: Naučio sam da treba slušati građane

Brkan predlaže Paunoviću referendum oko Peškere: Naučio sam da treba slušati građane

Na redakciju našeg portala stigao je dopis Jure Brkana, predsjednika makarskog HDZ-a i bivšeg gradonačelnika, a radi se o prijedlogu upućenom gradonačelniku Zoranu Paunoviću odnosno svojevrsnom otvorenom pismu. Makarski HDZ predlaže referendum vezano za projekt Peškere, a cijelo priopćenje pročitajte u nastavku.

– Pošto ste već više puta, kako u medijima tako i na sjednici Gradskog vijeća, neutemeljeno izjavili da Vam HDZ i ja osobno „Podapinjemo nogu“ i kočimo ostvarenje Vašega „Velebnog“ projekta gradnje na Peškeri, imamo svako pravo da Vam odgovorimo na takve objede.
Ne želim Vas uvjeravati niti Vam dokazivati da Vaše izjave nisu istinite, držim da bi to bilo gubljenje vremena, nego želimo da postupite na način koji je najbolji za sve građane Makarske.

Kao bivši gradonačelnik Makarske i kao građanin Makarske naučio sam da treba slušati svoje sugrađane. Stoga Vam predlažem, neka Grad Makarska o svome trošku i sa svojim djelatnicima provede referendum sukladno Zakonu o referendumu i drugim oblicima osobnog sudjelovanja u obavljanju državne vlasti i lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Sa referendumskim pitanjem kako slijedi:

„ŽELITE LI DA PEŠKERA OSTANE SPORTSKO-REKREACIJSKA ZONA, SA UREĐENIM DJEČJIM I SPORTSKIM IGRALIŠTIMA, PARKOVIMA I ŠETNICAMA A BEZ BETONSKIH ČVRSTIH GRAĐEVINA I VIŠEETAŽNIH GARAŽA?“

Odgovor: DA ili NE

Otkad ste preuzeli dužnost vođenja našega grada, na plaću grada, gradskih ustanova i poduzeća stavili ste više nego dovoljno Vama odanih ljudi koji mogu provesti ovaj referendum. Njihov rad i pozitivan angažman za građane nismo primijetili, stoga držim da imaju dovoljno vremena da obave ovaj posao. Što se financijskih sredstava tiče, ona ne bi iziskivala dodatna sredstva, jer su svi savjetnici i novozaposleni djelatnici ionako već na plaći Grada i proračunskih mu korisnika.
U nadi da će te naš prijedlog prihvatiti na korist svih građana grada Makarske srdačno Vas pozdravljam, stoji u dopisu s potpisom Jure Brkana.
M.D./foto M.D.

- Oglas -