Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaSPORTBrbić: Neću povući ostavku

Brbić: Neću povući ostavku

Predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić, koji je prošlog tjedna podnio ostavku na tu dužnost, u srijedu je izvijestio kako unatoč pozivu Nadzornog odbora kluba da povuće ostavku, on to neće učiniti jer nije dobio potporu od Udruge Naš Hajduk.

“Unatoč neupitnoj podršci Nadzornog odbora nisam povukao ostavku želeći na Glavnoj skupštini vidjeti kakav je stav vlasnika kluba. Bio sam spreman preispitati svoju odluku da sam dobio povjerenje vlasničke strukture prihvaćajući zajednički artikuliranu potrebu za toliko željenim kontinuitetom. Budući da na navedenoj Skupštini nisam dobio podršku drugog najvećeg dioničara Kluba – Udruge Naš Hajduk, odlučio sam ostati pri svojoj prvotnoj odluci da podnesem ostavku,” objasnio je Brbić, a prenosi službena Hajdukova stranica.

Istaknuo je kako je za njega ponižavajući način na koji mu je Udruga Naš Hajduk iskazala nepovjerenje.

“Za mene osobno ponižavajući je način na koji mi je Udruga Naš Hajduk iskazala nepovjerenje, posebno imajući u vidu govor predsjednika Udruge gospodina Tonija Baletića, koji je pritom koristio rječnik neprimjeren događaju, instituciji HNK Hajduk i funkciji koju sam obavlja. Usporedba predsjednika HNK Hajduk, ma tko on god bio, s kućnim ljubimcem je apsolutno neprihvatljiva, ispod svake razine komunikacije, posebno među dionicima Kluba na tako bitnom događaju,” kazao je Brbić

Zaželio je Hajduku da pronađe novog predsjednika koji će, kako je naveo, “biti uspješniji od mene u rezultatskom i u poslovnom smislu, a posebno u postizanju jedinstva cjelokupnog hajdučkog puka.”

Brbić je podnio ostavku 13. srpnja obrazloživši kako je to njegova moralna obveza jer Hajduk nije uspio ostvariti obećani rezultatski cilj u ovoj sezoni, a to je mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Nadzorni odbor Hajduka je 17. srpnja pokušao odvratiti Brbića od ostavke, te je zatražio od njega da povuće ostavku. U nedjelju, 19. srpnja održana je Skupština HNK Hajduk na koju se Brbić danas poziva navodeći kako na njoj nije odbio podršku Udruge Naš Hajduk.
Hina /foto HNK Hajduk

- Oglas -