Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaBOŽINOVIĆ O IDUĆOJ FAZI: 'Ne živimo u normalnim vremenima. Možemo dobiti samo...

BOŽINOVIĆ O IDUĆOJ FAZI: ‘Ne živimo u normalnim vremenima. Možemo dobiti samo uzajamnim razumijevanjem’

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović ocijenio je u nedjelju da predstoji faza u kojoj ”vjerojatno ima više nepoznanica” nego u prethodnoj fazi borbe protiv koronavirusa.

”Stoga moramo biti u stalnoj komunikaciji s građanima. Za to će nam trebati puno dijaloga, razumijevanja i informiranja građana. Ključni dio naše strategije je informiranje građana u čemu smo uspjeli”, kazao je.

Božinović je ponovio kako situacija još nije normalizirana, niti se vraćamo na način života kakav je bio prije epidemije.

”Sutra otvaramo novu fazu naše borbe s koronavirusom kojom počinje naša izlazna strategija. S jedne strane bit će puno više aktivnosti i kretanjima po našim gradovima, ulicama i trgovinama, a s druge strane može se povećati rizik širenja virusa među stanovništvom. Stožer promišlja kako pokrenuti što vise aktivnosti i kako najvećem broju naših građana omogućiti normalizaciju. S druge strane moramo voditi računa da nam se ne pogorša epidemiološa situacija”, dodao je. Pritom je ocijenio da je riječ o borbi koja se može dobiti samo uzajamnim razumijevanjem i slušanjem.

Ministar Božinović odgovorio je na pitanje zabrane rada nedjeljom I mogućnost stvaranja gužvi tijekom subote.

“Ne živimo u normalnim vremenima. Na preporuku epidemiologa donesene su nove mjere, produženo je radno vrijeme trgovina, gdje se otvara mogućnost da se ljudi koji rade opskrbe nakon posla. Sve što radimo, radimo na temelju preporuka struke, a sve u skladu s ovlastima stožera”, istaknuo je Božinović.

Hina / ilustracija D. A.

- Oglas -