Srijeda, 17 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaBOSNA I HERCEGOVINA Do sada 654 oboljela, 23 preminulih

BOSNA I HERCEGOVINA Do sada 654 oboljela, 23 preminulih

Broj osoba preminulih od posljedica koronavirusa u nedjelju je u Bosni i Hercegovini porastao na 23 nakon što su tijekom dana dva smrtna ishoda zabilježena u Sarajevu i Bihaću.

Član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez izjavio je na konferenciji za novinare da je u Bihaću preminula starija žena, dok je ravnateljica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović rekla da je u tome gradu zabilježen još jedan smrtni slučaj.

“Preminula je starija ženska osoba s područja Bihaća. Od ukupnog broja smrtnih slučajeva, osam ih je imalo više od 65 godina”, rekao je Čerkez.

Po njegovim riječima najviše osoba, četiri, preminulo je u Sarajevu. Čerkez je dodao da je na području ovoga entiteta u posljednja 24 sata zabilježeno 27 novozaraženih osoba, što ukupno iznosi 347 potvrđenih slučajeva.

Istodobno na području Republike Srpske preminulo je sedam osoba od koronavirusa, a u nedjelju je potvrđena zaraza još tri osobe, pa je u cijeloj BiH ukupno obolijevanje od Covida-19 potvrđeno kod 654 pacijenata.

Unatoč tome što se veliki broj epidemiologa i infektologa usprotivio mjerama liberaliziranja kretanja osoba starijih od 65 godina, od sutra do petka im je u vremenskom razdoblju između 8 i 12 sati dopušteno otići po mirovinu ili pak u trgovinu. U većini gradova i općina u ovoj zemlji uspostavljene su privremene prostorije za izolaciju u slučaju da od epidemije koronavirusa oboli veći broj ljudi.

Hina

- Oglas -